AZİZİYE’DE MENDİL KAPMACA VE SEKSEK TURNUVASI

Aziziye Belediyesi ile ÇOSKK Mendilkapmaca Federasyonu Erzurum İl Başkanlığı tarafından organize edilen 2. Çocuk Oyunları Mendil kapmaca ve Seksek Turnuvası başladı.

14 Mayıs 2013 Salı 17:04
AZİZİYE’DE MENDİL KAPMACA VE SEKSEK TURNUVASI
Aziziye Belediyesi 2. Çocuk Oyunları Mendil kapmaca ve Seksek Turnuvası başladı. Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Mendil kapmaca Federasyonu (MKF) Erzurum İl Başkanlığı ile Aziziye Belediyesi’nin organize ettiği turnuva büyük ilgi gördü.

Aziziye Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen mendil kapmaca ve seksek turnuvasında minikler ve yıldızlarda 13 ilköğretim okulu mücadele edecek. Turnuvanın açılış törenine Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Özarslan, Mendil kapmaca Federasyonu Erzurum İl Başkanı M. Çetin Şengül, MKF İlçe başkanları, oyun liderleri ile öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.

CENGİZ: GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINI YAŞATMAK MUTLULUK VERİCİ

Açılışta konuşan Başkan Fatih Cengiz, turnuvaya katılan çocuklara başarı diledi. Teknolojinin geliştiği, internetin yaygınlaştığı günümüzde çocukların geleneksel oyunlarla tanışmasını ve bu oyunların yaşatılmasını oldukça anlamlı bulduğunu dile getiren Başkan Cengiz, “Anne, babalarımızın oynadığı, dostluk, sevgi ve dayanışma kokan oyunları oynamaya çocuklarımızı teşvik etmek mutluluk verici. Çocuklarımızın oyun oynamalarını, geleneksel oyunlarımızı yaşatmalarını arzu ettiğimiz için bu organizasyonda yer aldık. Onların oyun oymalarını, paylaşmalarını, kardeşlik ve dostluk ilişkilerini pekiştirmelerini istedik. Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum. Tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

FATİH CENGİZ, ‘ÇOCUK DOSTU BAŞKAN’ İLAN EDİLDİ

Mendil kapmaca Federasyonu Erzurum İl Başkanı M. Çetin Şengül ise, ‘Çocuk oyunla büyür’ sloganıyla yola çıktıklarını ve geçtiğimiz yıl ilki yapılan çocuk oyunları liginin ve turnuvalarının ikincisini organize etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i “Çocuk dostu başkan” ilan ettiklerini kaydeden Şengül, “Böyle bir organizasyon için bizlerden desteğini esirgemeyen belediye başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Ayrıca Vali Sebahattin Öztürk’e, Vali Yardımcısı Mehmet Gök’e, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge’ye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Özarslan’a ve diğer ilçe milli eğitim müdürlerine desteklerinden dolayı federasyonumuz adına teşekkürü borç biliyoruz.” diye konuştu.

Şengül, ayrıca ÇOSKK oyun liderlerine destek veren Halk Eğitim Merkezi Müdürlerine de müteşekkir olduğunu dile getirdi.

Turnuva 18 Mayıs’ta yapılacak finaller, kupa ve madalya töreni ile sona erecek.

Editör

Son Güncelleme: 14.05.2013 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.