AZİZİYE’DE KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ

Aziziye Belediyesi, karla mücadele için tüm imkanlarını seferber etti. Dadaşkent ve Ilıca ile birlikte 20 mahalle statüsünde köyü bulunan belediye, yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen yolları 24 saat açık tutmak için çaba sarf ediyor.

08 Ocak 2013 Salı 09:48
AZİZİYE’DE KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ
Erzurum genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarına yoğunlaştı. 20’si köy, 13’ü merkez olmak üzere 33 mahallede karla mücadele çalışması yapan Aziziye Belediyesi ekipleri, küreme ve tuzlama aparatlı kamyonları, greyder ve kepçeleriyle çalışmalarını sürdürüyor.70 kişilik bir ekiple karla mücadele çalışmasına yoğunlaşan belediye bir yandan mahalle ve köy yollarını açarken, diğer yandan da kaldırımlarda kar temizliği çalışması yapıyor. 110 kilometre köy yolu bulunan ve özellikle Dadaşkent’te genişliği 17 metreyi aşan yollar belediyenin işini zorlaştırırken, büyük külfet oluşturuyor.


VATANDAŞIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçe genelinde hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini ifade ederek, vatandaşın mağdur olmaması için karla mücadele çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Karla mücadeledetüm tedbirlerin alındığını kaydeden Başkan Cengiz, “Kamyonlarımıza taktırdığımız küreme ve tuzlama aparatlarıyla, kara anında müdahale ediyoruz. Etkili kar yağışı ve tipiye rağmen ciddi bir sorun yaşamıyoruz. 25-30 kilometre mesafede köylerimiz var ve toplam yol uzunluğu 110 kilometreyi buluyor. Bununla birlikte mahalle ve sokaklarda yollar açılıyor, kaldırımlardaki karlar temizleniyor. Ekiplerimiz çift vardiya çalışarak 24 saat yolları açık tutuyorlar. Halkımızın sıkıntı yaşamaması için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 08.01.2013 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.