AZİZİYE, ÖRNEK SOSYAL YAŞAM ALANLARINA KAVUŞUYOR

Aziziye Belediyesi, bir yandan ilçeye yeni parklar kazandırırken, diğer yandan mevcut parkları revize ederek, estetik bir görünüme kavuşturuyor.

admin
admin
18 Ağustos 2016 Perşembe 14:29
AZİZİYE, ÖRNEK SOSYAL YAŞAM ALANLARINA KAVUŞUYOR
Daha yeşil ve yaşanabilir bir ilçe hedefiyle yola çıkan Aziziye Belediyesi, bir yandan yeni parklar inşa ederken, diğer yandan ilçedeki mevcut parkları revize ediyor. Ilıca’da 25 bin metrekare alana sahip dev mesire alanı çalışmalarının yanı sıra, Erzurum’da bir ilk olacak yüzme havuzlu çocuk parkında çalışmalar devam ediyor. Belediye, ilçedeki Alvarlı Efe ve Dedekorkut parklarını da adeta baştan aşağı yenileyerek, estetik bir görünüme ve halkın nefes alabileceği örnek bir yaşam alanına kavuşturuyor.
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçedeki yeşil alan miktarını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Hemşerilerimizin nefes alabileceği yaşam alanları oluşturmak için boş bulduğumuz her bir metrekare alanı yeşillendirerek halkımızın hizmetine sunuyoruz.” dedi.
“ÜÇ PARK TAMAMLANDI, 2 PARKIN YAPIMI SÜRÜYOR”
Geçtiğimiz yıl üç yeni parkın hizmete açıldığını ve bu yıl da biri mesire alanı olmak üzere iki yeni parkın daha yapımının devam ettiğini dile getiren Başkan Orhan, mevcut parklarda devam eden peyzaj çalışmalarıyla ilçeye yakışır parklar oluşturduklarını kaydetti. Ahmet Yesevi, Belediye, Alparslan Türkeş Parkı ile Şehit Polis Suat Orak Parklarının geçtiğimiz yıl yenilendiğini hatırlatan Başkan Orhan, şimdi de Dede Korkut ve Alvarlı Efe Parkı’nın yeniden inşa edildiğini belirtti. İlçeye üç yeni park kazandırdıklarının altını çizen Başkan Orhan, Şehit Uzman Onbaşı Yunus Arda, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz ve Müftü Yunus Kaya Hocaefendi parklarının hizmete açıldığını vurguladı. Başkan Orhan, Ilıca’da 25 dönümlük mesire alanı ve Dadaşkent’te yapılan çocuk oyun havuzlu parkın da yapımının sürdüğünü sözlerine ekledi.

MEVCUT PARKLAR ESTETİK BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURULUYOR
Gerek yeni yapılan ve gerekse revize edilen parkların estetik bir görünüme sahip olması için çalışmaların titiz bir şekilde yürütüldüğüne işaret eden Başkan Orhan, “Öncelikle parklarımızın etrafını açarak özgürleştiriyor, ışıklandırma çalışmasıyla görsel bir şölen oluşturuyoruz. Birbirinden estetik çocuk oyun grupları koyarak, zeminlerini kauçukla kaplıyoruz. Bazı parklarımızda basketbol ve farklı sporların yapılabileceği alanlar oluşturuyor, yürüyüş yollarından kamelyalarına varıncaya kadar hemşerilerimizin gönül rahatlığıyla zaman geçirebilecekleri yaşam alanları oluşturuyoruz. Ilıca’da yapımı süren rekreasyon alanı, ilçemizi yeniden Erzurum’un mesire alanı haline getirirken, yine Erzurum’da bir ilk olacak çocuk oyun havuzlu parkımızın da yapımı sürüyor. İlçemize yeni parklar ve yaşam alanları kazandırma noktasında çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.” diye konuştu. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.