AZİZİYE ADIM ADIM DÖNÜŞÜYOR

Aziziye Belediyesi kentsel dönüşümde dev bir adım daha attı ve Ilıca Yeşil Mahalle için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile protokol imzaladı.

04 Şubat 2013 Pazartesi 16:57
AZİZİYE ADIM ADIM DÖNÜŞÜYOR
Erzurum’da kentsel dönüşümün örnek ilçesi olarak gösterilen ve dört yılda 450 bin metrekare alanı kamulaştıran Aziziye Belediyesi, TOKİ’den olur alarak Yeşil Mahalle’nin kentsel dönüşümü için hak sahipleriyle görüşmelere başladı. 81 bin metrekare alana sahip Yeşil Mahalle’de 550 hak sahibi bulunuyor. Yeşil Mahalle’nin kamulaştırma bedeli ise 18 milyon lira. 


YEŞİL MAHALLE RESMEN KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin çehresinin adım adım değişeceğini ifade ederek, Eski Mahalle’nin ardından Yeşil Mahalle’de de kentsel dönüşüm sürecinin başladığını ve TOKİ ile yapılan protokolle artık bu sürecin ivme kazandığını söyledi. Eski Mahalle 1. Etapta başlayan kentsel dönüşüm hamlesinde 320 konutun tamamlandığını hatırlatan Başkan Cengiz, 90 dönümlük Eski Mahalle ikinci etapta çalışmalarımız devam ederken, Yeşil Mahalle için de TOKİ’den olur alarak protokol imzaladık. Artık Eski Mahalle’nin ardından Yeşil Mahalle’de de kentsel dönüşüm süreci resmen başladı.” dedi.


TOKİ İLE PROTOKOL YAPILDI

Kentsel dönüşümde önceliklerinin istişare olduğunu, hak sahiplerinin mağdur edilmemesi için tüm imkanların seferber edildiğinin altını çizen Başkan Cengiz, Gezköy ile Ilıca Eski Mahalle’de olduğu gibi hak sahipleriyle istişare ederek dönüşümü gerçekleştireceklerini vurguladı. Gezköy’de 300 dönümlük alanın kamulaştırıldığını ve Ilıca Eski Mahalle’de 40 dönümlük birinci etapta 320 konutun teslim edildiğini, 90 dönümlük ikinci etapta ise yüzde 85 muvafakat alarak hak sahiplerine 15 milyon lira ödeme yaptıklarına işaret eden Başkan Cengiz, “Biz bu kamulaştırma çalışmalarını hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Kurduğumuz güven ve gönül köprüsü sayesinde onlardan aldığımız güç ve destekle çalışmalarımıza başladık ve dört yılda 450 bin metrekare alanı kamulaştırdık. Şimdi 81 dönüm olan Yeşil Mahalle için hemşehrilerimizle görüşmelere başlıyoruz. Hak sahiplerinin desteğiyle Ilıca’nın girişinde yakışır, örnek bir ilçe oluşturacağız. Biz TOKİ ile protokollerimizi yaptık. Hemşehrilerimiz de destek verirse Yeşil Mahalle’nin de dönüşümünü yakın bir zamanda gerçekleştirmiş olacağız. İlçemize ve Yeşil Mahalle’de yaşayan değerli hemşehrilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.


‘ÖNCE İNSAN’ İLKESİYLE BAŞARIYORUZ


Yapılan tüm hizmetlerde olduğu gibi kentsel dönüşümü de ‘Önce İnsan’ ilkesiyle gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Uyguladığımız kentsel dönüşüm projelerinde halkımızın mağdur olmaması için azami çaba sarfediyoruz. Kentsel dönüşümü hemşehrilerimizin desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Önce istişare ediyor, imkanları ortaya koyuyoruz, sonra hemşehrilerimizden destek istiyoruz. Gezköy ve Eski Mahalle’de bunu böyle başardık. Hemşehrilerimiz fedakarlık örneği sergiledi ve destek verdi, biz de ekip olarak iyi bir şekilde çalıştık. Sonuç olarak, kazanan ilçemiz oldu ve 4 yılda 450 bin metrekare alan kamulaştırıldı. Yapılan çalışmalarımıza ve kentsel dönüşüm uygulamalarına desteklerinden dolayı başbakanımıza, hükümetimize, eski Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’a ve Erzurum Milletvekillerimiz ile TOKİ Başkanlığı’na hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz.”

Editör

Son Güncelleme: 04.02.2013 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selami topaloğlu 2013-02-19 14:49:19

başkanım yaptığınız öz verili çalışmalardan dolayı çok teşekkür ederim.kamulaştırmayı bir türlü beceremeyen insanlara örnek olursunuz inşallah. tek eksiğiniz yaptıklarınızı anlatamıyorsunuz. hiçi bir şey yapamayanların resimleri bo boy hergün gazetelerde sanki bütün erzurumu kamulaştırmışlar.