Atatürk Üniversitesi'nden ABD'ye tepki

Atatürk Üniversitesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik açıklama ve yaptırımlarına tepki gösterdi.

admin
admin
13 Ağustos 2018 Pazartesi 08:30
Atatürk Üniversitesi'nden ABD'ye tepki

 

Üniversitenin internet sitesinden yapılan açıklamada, Trump yönetiminin Türk halkına, meşru yönetimine ve hukuk sistemine saygısızlık yaptığı, açıkça saldırı süreci başlattığı belirtildi.

Trump yönetiminin Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine destek verdiği dile getirilen açıklamada, "Bu terör örgütlerine destek vermekten yargılanan vatandaşlarını, din adamları kisvesi altında gayri meşru yollarla koruma girişiminde bulunmaktadır. Türk milletine ve meşru kurumlarına, gayri meşru ve iyi niyet dışı baskılarla yönlendirmeye çalışılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yönetime geldiği ilk günden bu yana baskıcı politika yürüten Trump'ın, son zamanlarda ekonomik unsurları, uluslararası ticari hukuk kurallarını hiçe sayarak Türkiye'ye karşı bir silah gibi kullandığı aktarılarak, bu tavrın Türkiye'nin ekonomik düzenini, sosyal huzurunu ve güvenliğini tehdit ettiği kaydedildi.

ABD'nin dünyayı kutuplara bölmeye yönelik uygulamaları karşısında, Türkiye'deki meşru hükümetin ve diğer ülkelerin haklı duruşlarını üniversite olarak her zaman destekleyeceklerini belirten açıklamada, toplumun bu uygulamalara karşı duruşunun da sonuna kadar devam etmesi gerektiği ifade edildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.