Atamızı saygıyla andık

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde Erzurum'da törenlerle anıldı.

admin
admin
11 Kasım 2022 Cuma 13:38
Atamızı saygıyla andık

Anma etkinliklerinin ilk bölümü Havuzbaşı'ndaki Atatürk anıtı önünde yapıldı. Anıta çelenk bırakılmasının ardından saat 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayrakların yarıya indirildiği, sirenlerin çalındığı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Havuzbaşı'ndaki törene Vali Okay Memiş, 9. Kolordu Komutan Vekili Tuğgeneral Berat Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda askeri erkan katıldı.

Aynı anda Atatürk Üniversitesinde de anma programı düzenlendi. Atatürk Gençlik ve Bilim Anıtında gerçekleşen törene rektör yardımcıları, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Keskin’in anıta çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Gerçekleşen törenlerin ardından Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programına; Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutan Vekili Tuğgeneral Berat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Jandarma İl Komutanı Albay İlker Şimşek ile kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesinde görevli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muhammet Totik’in günün anlam ve önemine yönelik yaptığı duygu yüklü konuşmayla başlayan program, öğrencilerin Mustafa Kemal Atatürk temalı şiirleri okuması ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Tank Üsteğmen Soner Altınel’in yaptığı konuşmayla devam ederken, öğrencilerin Atatürk Oratoryosu sunumuyla sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 11.11.2022 13:50
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAtaSaygı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.