AİLELERE ZAYIF NOT UYARISI!

Okulların yarıyıl tatiline girmesine sayılı günler kala Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, velileri uyararak, kırık not getiren öğrencilere karşı anlayışlı ve sevecen yaklaşılmasını istedi.

admin
admin
20 Ocak 2016 Çarşamba 08:43
AİLELERE ZAYIF NOT UYARISI!
Okulların yarıyıl tatiline girmesine sayılı günler kala Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, velileri uyararak, kırık not getiren öğrencilere karşı anlayışlı ve sevecen yaklaşılmasını istedi. 

Karne günü çocukta stres, üzüntü, mutsuzluk, karamsarlık duygularının başladığı bir gün değil, dönem boyunca yaşanan sıkıntıların ve stresin sona erdiği gün olması gerektiğini ifade eden Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Karne tarihi gelmeden önce sürekli karnenin nasıl geleceğinden ve beklentilerinizden bahsetilmemesi gerektiğini özellikle karne dönemi yaklaşınca velilerin öğrencilere kötü davranılmaması gerektiğini söyledi.

Arslan,”Karne tarihi gelmeden önce sürekli karnenin nasıl geleceğinden ve beklentilerinizden bahsetmeyin. Mutlaka iyi bir karne beklediğinizi vurgulayıp, çocuğunuzun korku ve kaygı duymasına neden olmayın. Onu diğer çocuklarla ve kardeşleriyle kıyaslamayın. Sonuç ne olursa olsun onu sevdiğinizi vurgulayın. Karne notları kötüyse başarısızlığın nedenlerini araştırın. Sorun sizin çözemediğiniz derecedeyse, Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden yardım isteyin. Karne notları çok iyiyse de gereğinden fazla ilgi göstermeyin. Fazla onay davranışı da kaygıyı artırır. Ödül kullanıp, teşekkür edebilirsiniz. Başarının tek göstergesinin karne değildir. Çocuğun çabası varsa, motivasyonu yüksek bu davranışını onaylamalısınız. Başarılı olduğu konuları vurgulayın ve ön plana çıkartın. Sorun olan alanlarda birlikte çözüm yolu arayın. Ara tatilde çocuğunuzun dinlenmesini sağlayın. Tatiller bunun içindir. Karne zayıf olduğu için tatil boyuncu ders çalıştırmayın. Kitap okuması ve yoğun mayan bir tekrar yapması yeterlidir. Çocuğunuzla birlikte zaman geçirebileceğiniz etkinlikler planlayın ve ikinci döneme mutlu bir şekilde girmesini sağlayın. Velilerimiz Müdahaleci değil destekçi olsunlar. Bu çocuklar ebeveynlerle işbirliği yaparak, çözüm geliştirmeye çalışacak ve böylece başarıya daha kısa sürede ulaşabilecektir. Burada anne babanın yapabileceği çocuğun dışındaki nedenleri ele almada çocuğu desteklemek ve çocuğun dikkatini sorumluluklarına çekmektir. Unutulmamalıdır ki, karne günü çocukta stres, üzüntü, mutsuzluk, karamsarlık duygularının başladığı gün değil, dönem boyunca yaşanan sıkıntıların ve stresin sona erdiği gün olmalıdır.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 20.01.2016 09:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.