Ahmet Ercan denilince o soru gelir aklıma!

Ahmet Ercan denilince o soru gelir aklıma!

admin
admin
01 Mart 2023 Çarşamba 21:31
Ahmet Ercan denilince o soru gelir aklıma!

Vedat REFAYELİ

Şu anda televizyon ekranlarında boy gösteren deprem uzmanları arasında en saygın isimlerden biridir Prof.Dr.Ahmet Ercan.

Kendisi ile hem de Erzurum’da tanışmış, derin bilgisi dışında hoş sohbetiyle de gönlümüzde taht kurmuştu.

Sanırım 2002 yılıydı.

Erzurum’da artçıların yanısıra 5.4’lük, yürekleri de ağızlara getiren bir deprem yaşanmıştı ve kendisi de Atatürk Üniversitesi’nin davetlisi olarak Erzurum’a gelmişti.

O zaman Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üzerinde bulunan DOĞU TV’de Haber Müdürü olarak çalışıyordum ve bir akşam onu depremle ilgili bilgi versin diye Televizyona davet etmiştik.

Akşam 20.00’deki ana haber bülteni sonrası en üst katta ki stüdyoda televizyonun rahmetli sahibi İrfan Alyanak’ın konuğu olmuştu Ahmet Ercan hoca.

***

Program sonrasında bizler de o günlerde yeniden deprem olacak diye tedirgindik ve kendisine sohbetin bir yerinde ‘’Hocam, sarsıntı anında burada nerede olursak korunaklı bir alanımız olur?’’ diye sordum.

O da bina ile ilgili bilgisi olmadığını söylerken, hiç unutmam, Alyanak’ın oturduğu odanın köşesini göstermiş, ‘’Burası olur’’ demişti.

Nedense gösterdiği yer başta ben olmak üzere televizyonda çalışanlar için bir güvenlik alanı olmuştu, içimiz o günden sonra rahattı.

Psikolojik olarak korkuyu üzerimizden atmıştık.

O açıdan ne zaman Ahmet Ercan ismi geçse aklıma hep o soru gelir.

Bu vesile ile bir selam da kendisine gönderelim, kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalarından ötürü ailesi ile birlikte sağlık dileyelim...

Editör

Son Güncelleme: 04.03.2023 21:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.