AĞRI DAĞI’NA ZİRVE YAPTI, ‘MIZIKA’ ÇALDILAR

Avustarya’da özel hava şirketinde görev yapan 11 kişilik pilot ve kabin amiri, şiddetli fırtınaya rağmen Türkiye’nin en yüksek dağı olan 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

27 Ağustos 2013 Salı 12:09
AĞRI DAĞI’NA ZİRVE YAPTI, ‘MIZIKA’ ÇALDILAR
Pilotlar, zirve heyecanını ‘mızıka’ çalarak kutladı. 

Ağrı Dağı Zirve tırmanışını başarıyla gerçekleştiren 11 pilot ve kabin amirinin tırmanışı toplam üç gün sürdü. Dağcılar, ilk olarak 3 bin 200 metre, ikinci gün 4 bin 200 metre kampına ulaştı. Ertesi gün Zirve için yola çıkan Avusturyalı pilotlar, şiddetli rüzgara rağmen bütün gece yürüyerek sabah saat 06.00’da Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaştı.

Pilotların Ağrı Dağı’nın 5 bin 137 metre zirvesindeki ‘mızıka’ çalarak kutlamalarının yanı sıra ara kampta yöre köylü çocuklarından bir kız çocuğunun 'yatcaz kalkcaz, yatcaz, kalkcaz, hooop ordayız’ şarkısı renkli görüntülere sahne oldu.

Avusturyalı pilotları Ağrı Dağı’na çıkarmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden dağcı rehberler, ”Avusturyalı dağcıları Ağrı Dağı’nın zirvesine çıkarmak kolay olmadı. Zaman zaman fırtına ile el verişsiz hava şartlarına rağmen sağlıklı bir şekilde tırmanışı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 27.08.2013 12:10
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAğrıAğrı Dağı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.