Adını Dadaş Heliport koyduk!

Hava ambülans helikopteri, son 11 ay içerisinde bölgede 302 vakaya uçtu.

admin
admin
09 Kasım 2023 Perşembe 12:22
Adını Dadaş Heliport koyduk!

Vedat REFAYELİ

Sağlık Bakanlığı’nca 2008 yılından bu yana Erzurum’da konuşlandırılan ve acil sadece hasta-yaralıya hizmet veren Dadaş Heliport, dur durak bilmiyor.

Erzurum’un yanısıra Kars, Artvin ve Bayburt’a da hizmet veren hava ambülans geçen yıl toplamda 509 vakaya giderken, bu yılın ilk 11 ayında tam 302 sefere çıktı.

2 kaptan pilotun yanısıra 1 doktor ve 1 yardımcı sağlık personeli ile o yerden o yere sefer yapan hava ambülansı sayesinde bir çok hasta ve yaralı sağlığına kavuştu.

Erzurum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine değerlendirme yapıldıktan sonra vakaya giden helikopter, Bölge Eğitim Hastanesi’nin hemen yanında bulunan Hava 25 istasyonundan inip kalkıyor.

Kuşkusuz yakıtı ve bakımı özel bu hava ambülansı her hastaya gitmiyor.

Sadece kalp krizi, inme, beyin kanaması, trafik kazası vemultitravmalar için hizmet veriyor.

Çok acil hasta-yaralı ancak bu hizmetten yararlanabiliyor.

Bu hava ambülansına Dadaş Heliport adını verdiklerini söyleyen İl Ambulans Oğuzhan Aygün, modern dünyada bu tür hizmetin giderek yaygınlaşacağını belirterek, özellikle acil sağlık hizmeti bekleyen hasta ve yaralıların, sayelerinde sağlıklarına kavuşmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

Dr.Aygün, Erzurum’a getirilen hasta ve yaralıların da en kısa zamanda hastanelere sevki konusunda da ciddi bir başarı grafiği yakaladıklarının da altını çizdi.

Editör

Son Güncelleme: 16.11.2023 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.