ADIM ADIM TÜRK DÜNYASI OLİMPİYATLARINA

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Bişkek’te imzaları attı. Prof. Dr. Ceylan, iki yıldır çalışmalarını devam ettirdiği Türk Dünyası Spor Olimpiyatlarının düzenlenmesi ile ilgili çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı.

24 Haziran 2014 Salı 07:34
ADIM ADIM TÜRK DÜNYASI OLİMPİYATLARINA
Dört ülkenin (Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan) Cumhurbaşkanlarının onayı ile başlatılan çalışmalar, “Göçebe Oyunları” adı altında il etkinliğini Kırgızistan’da Issık Göl’de gerçekleştirme kararı alındı.

İstanbul’da başlatılan çalışmalar, Kırgızistan, Kazakistan ve son olarak da Kırgızistan’da sonuçlandırıldı. Türk Keneşi, tarafından organize edilen, toplantıda Türkiye’yi temsilen Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ile yönetim kurulu üyeleri Ayhan Buzlak ve Günal Genç katıldı.

08-14 Eylül 2014 tarihlerinde Kırgızistan’da yapılacak olan oyunlarda 10 spor dalında etkinlikler yapılacak. Türkiye özellikle cirit oyunlarının yer alması için yoğun çaba gösterdi. Açılış törenlerinde ve ayrıca gösteri maçları ile cirit, Türk Dünyasına daha iyi tanıtılacak.

Yapılan toplantıdan sonra Azerbaycan Cumhuriyeti adına Spor Ve Gençlik Bakanlığı Daire Başkanı Aydın Mammadov, Kazakistan Cumhuriyeti adına başkan yardımcısı Spor ve Beden Eğitimi Ajansı Elçiyar Kanagatov, Kırgızistan Cumhuriyeti adına Başkan yardımcısı, Elvira Sarıyeva, Türk Keneşi adına Genel Sekreter Yardımcısı Adahan Madumarov ile Türkiye adına Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan imzaladı.

Kırgızistan Devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Ceylan, kendisi için hayati önem taşıyan etkinliklere imza atmaktan dolayı sonsuz derecede mutlu olduğunu ifade etti. Bu anlaşmaların, Bilge Kağan’ın ve Oğuz Kağan’ın vasiyetlerinin yerine getirilmesi anlamı taşıdığını vurguladı. Bu imzaların Türk kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için önemli bir adım olduğunu belirten Prof. Dr. Ceylan, bu çalışmanın Türk Dünyası Olimpiyatlarına adım adım gidildiğinin bir ifadesi olduğunu söyledi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkan Ayhan Buzlak ise ciritin ilk defa Türkiye dışında Türk dünyasında milli takım düzeyinde katılımının sağlanmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, Orta Asya7da cirit takımlarının kurulması için gösterdikleri çabanın önümüzdeki süreçte devam edeceğini kaydetti. 

Ceylan, en büyük idealinin ise Türk Dünyası Olimpiyatlarının hayata geçirilmesi olduğunu ifade etti.

Editör

Son Güncelleme: 24.06.2014 07:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.