AB, TÜRKİYE İÇİN ALTERNATİFİ OLMAYAN BİR DIŞ POLİTİKA TERCİHİDİR

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Atatürk Üniversitesi AB Dokümantasyon Merkezi’nin Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümüyle birlikte düzenlediği “Son Gelişmeler Işığında: Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri” temalı konferansın konuğu Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağrı Erhan oldu.

28 Mayıs 2014 Çarşamba 09:49
AB, TÜRKİYE İÇİN ALTERNATİFİ OLMAYAN BİR DIŞ POLİTİKA TERCİHİDİR
Diplomasi Söyleşileri konferans dizisi kapsamında bugüne kadar Türkiye’den ve yurt dışından birçok diplomatik misyon temsilcisini ve akademisyeni üniversite öğrencileriyle buluşturan Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, bu kez Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağrı Erhan’ı ağırladı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleriyle birlikte fakülte öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Erhan, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri tarihi ve güncel örneklerle harmanlayarak dinleyenlerle paylaştı. Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakere sürecinin önemine atıf yapan Erhan, bu sürecin Türkiye tarafından bir çağdaşlaşma ve medeniyet projesi olarak algılandığının altını çizdi. Muhtelif zamanlarda, AB projesine alternatif politika önerileri geldiğini hatırlatan Erhan, Avrupa Birliği’nin günümüzde Türkiye için alternatifi olmayan bir dış politika tercihi ve süreci olduğunu vurgulayarak bu konuda daha istekli olunması hususuna değindi.

Konferans sonrasında fakülte öğrencilerinden gelen sorulara da yanıt veren Prof. Dr. Çağrı Erhan’a etkinliğin bir hatırası olarak İİBF Dekanı Prof. Dr. Suphi Orhan tarafından bir plaket de takdim edildi.

Editör

Son Güncelleme: 28.05.2014 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.