65 yıllık hayal gerçek oldu

Büyükşehir’in mega yatırımı Gürcükapı Meydan Projesi’nin açılışına sayılı günler kaldı.

admin
admin
28 Ekim 2022 Cuma 10:05
65 yıllık hayal gerçek oldu

Kentsel dönüşümde Türkiye’de örnek gösterilen Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hem tarihi dokuları ortaya çıkarıyor hem de kente yeni meydanlar kazandırıyor. Mühendislerin büyük bir titizlikle kısa sürede tamamladıkları tarihi Gürcü Kapı Kentsel Dönüşüm Projesinin açılışı için gün sayılıyor. Tarihi Gürcü Kapı Camiinin çevresinin açıldığı proje 65 yıllık bir hayalinde tamamlanması anlamına geliyor.

Son yıllarda Erzurum kent merkezinde tarihi mekanlara yönelik yapılan restorasyon çalışmaları, kentin çehresini değiştirdi. Erzurum Kalesi ve çevresinden düzenlenen çalışmalar ile bir çok projede örnek gösterilen Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kentin tarihi Gürcü Kapı Camiisi etrafında yaptığı çalışmalarda hazırlıklarını tamamladı. Tarihi cami ve çevresinde yaz ayında başlanan çalışmalar kısa sürede tamamlanma noktasına geldi. Tarihi dokunun korunması için titizlikle çalışan ekipler, bölgede tarihi yapıların ortaya çıkması ve kentsel dönüşüm çalışmalarını da içinde barındırıyor. Gürcükapı Kentsel Dönüşüm ve Meydan Projesi'nin açılışında geri sayım başladı.

Kentin belediye tarihinde 1957 yılında alınan kararı uygulamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Erzurum Belediye Meclisi'nde 1957 yılında Gürcükapı semtimizde kentsel dönüşüm çalışması yapılması şehrimizin birinci derecede önceliğiydi. Hamd olsun şehrimizin gözbebeği semti olan Gürcükapı'da kentsel dönüşüm yapmak bize nasip oldu" dedi.

13 bin 628 metrekarelik alanda yapılan çalışmanın hızla sürdüğünü ifade eden Başkan Sekmen, şunları kaydetti: "Gürcükapı Kentsel Dönüşüm ve Meydan Projemiz şehrimizin vitrin projelerinden biri olacak. Şuan gece gündüz demeden hummalı bir çalışma içerisindeyiz. 40 bağımsız iş yeri ve 180 araçlık otoparkın da bulunduğu projemiz tamamlandığında 65 yıllık bir hayali de gerçekleştirmiş olacağız. Bilinmelidir ki; Erzurum'u geliştireceğiz, güzelleştireceğiz ve geleceğin marka şehirleri arasına bu marka kentin adını mutlaka yazdırmak için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz."

Başkan Sekmen, 4 aydır devam eden çalışmada sona yaklaştıklarını anımsatarak, "Projemizin tamamlanmasına sayılı günler kaldı. İnşallah Devlet Büyüklerimizin katılımıyla açılışı yapılacak olan projemizi güzel bir törenle hemşehrilerimizin emrine sunacağız" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 29.10.2022 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dadaş 2022-10-29 23:06:59

Başkan harbiden bu işi biliyor.Umarım üniversitelerden terminal havaalanı istikametine metro yapar.Ayrıca çukurevler yunusemre bölgesinde bulunan en az 60 yıllık depreme dayanıksız olan bölgeyide kentsel dönüşüme açar