44.ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE SERGİSİ AÇILDI

TÜBİTAK tarafından Ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak bu yıl 44.sü düzenlenen Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisi açılış töreni yapıldı.

26 Mart 2013 Salı 16:15
44.ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ  PROJE SERGİSİ AÇILDI
2013 yılı içerisinde Erzurum bölgesine başvuru yapan 1061 projeden 112’si bölge sergisine katıldı. 

Serginin açılış konuşmasını yapan, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Koordinatörü Prof.Dr.Mehmet Çiftçi, projelerin toplumun ihtiyaç duyduğu problemi çözüme kavuşturma aşamasının ilk basamağı olduğunu söyleyerek ’’Bu basamak olmadan sonraki basamakların gerçekleşmesi zordur. Bilgi üreten toplumlar ürettikleri bilgiyi proje vasıtasıyla pratiğe dönüştürerek belirli bir seviyeye gelmiştir. Bu konuda TÜBİTAK, önemli bir misyon üstlenerek Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) kontrolünde ’’Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’’ düzenlemektedir. Öğrencimiz teorik bilgisini bir proje ile pratiğe dökme fırsatı bulmaktadır.’’ diye konuştu

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İrfan Küfrevioğlu projeye geçen yıllara oranla daha fazla katılımın olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ’’Yarım asırlık geçmişi, bilimsel gücü ve imkânları, bölgesel kalkınmadaki öncülüğü ile Atatürk Üniversitesi ,hem bölgesinin hem de Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olmuştur. Bu etkinliğin bizim üniversitemiz çatısı altında olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir ’’dedi.

Küfrevioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: ’’1975 yılından beri ben şahsi olarak birçok TÜBİTAK aktivitesine katıldım. Lise ikinci sınıf öğrencisi iken Çanakkale’de1975 yılında TÜBİTAK yaz okuluna iştirak ettim.1976 yılında lise son sınıfta Liseler Arası Kimya Yarışmasında Doğu Anadolu üçüncülüğü kazandım. Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümüne girdim. Öğrenim hayatım boyunca TÜBİTAK’tan burs aldım. Bunları sizlere örnek olması açısından açıklıyorum. Sizler de TÜBİTAK’ın katkılarıyla geleceğin bilim insanları olarak ülkemizi çok daha iyi noktalara taşıyacağınıza inancım tamdır.’’

Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Erzurum’un bölge olarak projeler konusunda önceki yıllara göre başarılı olunduğunu ve bu başarılarla birlikte Türkiye’de 2.sıraya gelindiğini ifade etti. Öztürk, ’’Merak bilimin temelidir. Merak yoksa bilim de yoktur. Bilim yoksa dünyadaki sıralamada da yerimiz yoktur. Mutlaka dünya bilimine, sanatına, kültürüne, buluşuna katkıda bulunmak gerekir. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması açısından Üniversitelerimiz ve onun altyapısı olan ortaöğretim kurumlarının üreteceği çok sayıda projeye ihtiyacımız var.’’ şeklinde konuştu.

Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İrfan Küfrevioğlu, Proje Bölge Koordinatörü Prof.Dr.Mehmet Çiftçi ve beraberindekiler sergilenen projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Editör

Son Güncelleme: 26.03.2013 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.