2 YAŞINDAKİ AZRA’DAN ŞEHİT BABASINA ZİYARET

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Erzurum'daki Karskapı Şehitliği'nde düzenlenen törene katılan Şehit Uzman Çavuş Önay Vurucu'nun iki yaşındaki kızı Azra Nur, babasının mezarına karanfil bıraktı.

18 Mart 2013 Pazartesi 17:35
2 YAŞINDAKİ AZRA’DAN ŞEHİT BABASINA ZİYARET
Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü törenleri Karskapı Şehitler Abidesi'ne çelenk konulmasıyla başladı. Anma törenine, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, askeri erkan, daire amirleri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı. Askerlerin Saygı atışı yapmalarının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasına müteakip günün önemini belirten konuşmalar yapıldı.
Daha sonra törene katılanlar askerler tarafından dağıtılan kırmızı-beyaz karanfilleri dün gece yağan kar nedeniyle beyazlara bürünen şehit mezarlarına bıraktı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de 16 Mart 2012 günü helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Önay Vurucu'nun (35) mezarı başına gelen eşi Arzu Vurucu ve çocukları Azra (2) ile Emirhan, (7) ile birlikte kırmızı-beyaz karanfil bırakıp dua okudu. Çocuklarının babasızlığı bir türlü anlatamadığını anlatan Arzu Vurucu, "Eşim şehit düşeli bir yıl oldu. Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin. Çocuklarımla birlikte her Cuma günü şehitliğe gelip ziyaret ediyoruz. Çocuklarım hep bana babalarını soruyor. En büyük acı da o zaten. Onlara babasızlığı anlatamıyorum. Kızım Azra, babasını sadece fotoğraflardan tanıyor" diye konuştu.

Babasını sadece fotoğraflar tanıyan küçük Azra Nur ise babasının mezarına karanfil bırakarak, olan biteni meraklı gözlerle izledi.

Editör

Son Güncelleme: 18.03.2013 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.