ÜNİVERSİTEYİ KARIŞTIRAN FUHUŞ SKANDALI

Cinsel saldırı, rüşvet, fuhuş… Bu suçlamalar Hakkari Üniversitesi'ndeki üç öğretim görevlisi hakkında. Hocaların kız öğrencileri not tehdidiyle cinsel birlikteliğe zorladıkları iddia edildi.

10 Kasım 2013 Pazar 10:37
ÜNİVERSİTEYİ KARIŞTIRAN FUHUŞ SKANDALI
Hakkari Üniversitesi'nde görevli bazı öğretim görevlilerinin kız öğrencileri not karşılığında cinsel ilişkiye zorladıkları iddia edildi. İstihbaratı alan polis hemen harekete geçti:
Hakkari Başsavcılığı'nın koordinesinde operasyon başlatan polis, öğretim görevlileri İ.Y., H.Y. ve R.Y.'nin çevrelerindeki 11 şahısla birlikte suç örgütü yapılanması kurarak cinsel saldırı, rüşvet ve fuhuş suçlarını işledikleri; kendilerine maddi ve cinsel çıkar sağladıklarını saptadı.
- Üç öğretim görevlisinin, nüfuzlarını kötüye kullanarak kız öğrencilerle cinsel birliktelik kurmaya çalıştıkları iddia edildi. Bunun için kimi zaman not tehdidinde bulundukları; kendilerine geçer not sağlamaya çalışan bazı öğrencilerle cinsel ilişkiye girdikleri; irtibatlı oldukları üçüncü şahıslara aynı şekilde cinsel menfaat sağlamaya çalıştıkları yönünde deliller elde edildi.
ORTAK GARSONİYER TUTMUŞLAR
- Öğretim görevlilerinin, not karşılığında anlaşarak birlikte olacakları öğrencilerle cinsel birliktelik kurmak amacıyla bir daire kiraladıkları, bu dairenin giderlerini de ortaklaşa karşıladıkları belirlendi. 
14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Yaklaşık beş ay süren takibin ardından düğmeye basan polis, aralarında hocaların ve öğrencilerin de olduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Bir kişi ise hâlâ aranıyor.

Editör

Son Güncelleme: 10.11.2013 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.