POLİSLERE YANGIN TATBİKATI

Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polislere yangın tatbikatında eğitim verildi.

28 Mayıs 2014 Çarşamba 15:25
POLİSLERE YANGIN TATBİKATI
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Palandöken İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde Yangın Tatbikatı yapıldı. Eğitime Erzurum Emniyet Müdürlüğünde bulunan tüm birimler ile Aziziye, Palandöken ve Yakutiye İlçe Emniyet Müdürlüklerinden de personel katılımı sağlandı. Tatbikata katılan personele yangından korunma, yangın söndürme ve yangın aletlerinin nasıl kullanılacağı konusunda İtfaiye Dairesi Başkanlığında görevli Şube Müdürü İskender Özdemir tarafından teorik ve pratik olarak yangın ile ilgili eğitim verildi.

Eğitimde, işyerlerinde çıkabilecek yangınların yanı sıra özellikle araçlarda ve kendi evlerimizde oluşabilecek yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği, yangın çıkan yerlerde bulunan elektronik aletleri söndürmek için yanan cisimlerin üzerinde iz bırakmayan Halo-Karbonlu yangın tüpünün kullanılmasını önerildi. Yangın tüpü bulunmadığı zamanlarda yangını söndürmek için uygun bir battaniye veya bez parçasını ıslatarak yangın çıkan yerin üzerini kapatmak sureti ile de yangının söndürebileceğini, buradaki amacın oksijeni keserek yangını önlemek olduğunu belirtildi. Sembolik olarak yakılan ateşin yangın tüpü ile nasıl söndürülmesi gerektiğini gösterilerek, doğru ve yanlış söndürme tekniklerini anlatıldı. Meydana gelebilecek yangınlarda önceliğin kendi canımız olduğu ve yangının zaman kaybedilmeden İtfaiyeye bildirilmesinin oluşabilecek hasarın azaltılmasındaki önemi vurgulandı.

Editör

Son Güncelleme: 28.05.2014 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.