PALANDÖKEN'DE KURTARICI: JAK

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nin zirve noktasında kaybolan 6 yaşındaki çocuk ile kayak kazası geçirerek kol ve bel kısmında kırıklar oluşan kayakçı, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerince kurtarılarak ambulansa taşındı.

06 Şubat 2013 Çarşamba 14:19
PALANDÖKEN'DE KURTARICI: JAK
Sömestr tatiliyle birlikte aşırı yoğunluğun yaşandığı Palandöken Kayak Merkezi’nde dağın güvenliği JAK ekiplerinden soruluyor. Günde ortalama 20 kayak kazası ve benzer olaya müdahale eden JAK ekipleri bugün de kaybolan 6 yaşındaki çocuk ile kaza geçiren kayakçıyı kurtardı.

Babasıyla birlikte Palandöken’in Ejder kısmına giden ve daha sonra kayak yaparken kaybolan 6 yaşındaki çocuk, JAK ekiplerini alarma geçirdi. Kayıp ihbarı üzerine harekete geçen ekipler dağın dört bir yanında kar üstü jet skilerle arama yaptı. Üst telesiyejler kısmında donmak üzereyken bulunan çocuk ailesine teslim edildi. Kayak yaparken dengesini kaybederek düşen ve vücudunun birçok kısmında kırıklar oluşan 52 yaşındaki Şükrü Bayram isimli kayakçı da JAK ekipleri tarafından bulundu. Jet ski ile aşağı indirilen Bayram, ambulansa teslim edildi.

Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Bayram, ambulansla hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Editör

Son Güncelleme: 06.02.2013 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.