ERZURUM POLİSİNDEN ÇIĞ TATBİKATI

Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan arama kurtarma birliği Palandöken’de Sivil Savunma ekipleri nezaretinde çığ tatbikatı gerçekleştirdi.

04 Nisan 2013 Perşembe 20:53
ERZURUM POLİSİNDEN ÇIĞ TATBİKATI
23 polisten oluşan arama kurtarma birliği ekipleri 200 saat teorik ve pratik kurs gördükten sonra bugün Palandöken Dağında çığ tatbikatı yaptılar. Tatbikatta senaryo gereği 2 kişi çığın altında mahsur kalması ve arkadaşlarının durumu, Polis Arama Kurtarma ekiplerine haber vermesi ile başladı. İhbar üzerine yola çıkan ekipler, olay bölgesine en kısa sürede ulaştı. Alan belirleme ve güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra Polis Arama Kurtarma timi çığ altında mahsur kalan kişileri aramaya başladı. Ellerindeki sinyal verici dedektör cihazıyla arama başladılar. Kısa zaman sonra sinyal yoğunlaştığı yere doğru hareket eden tim çığ altında mahsur kalan yaralıyı bularak arkadaşlarına haber verdi. Çığ altında çıkarılan yaralı tim yardımıyla sedyeye koyularak ambulansa götürüldü. Daha sonra çığ altında kalan 2. yaralıyı bulmak için ekipler çığ bölgesini çığ çubuklarıyla taramaya başladı. Çığ çubukları ile arama sonucunda ekipler 2. yaralıya da ulaştı. Dikkatli bir şekilde çığ altından çıkarılan yaralı Arama Kurtarma Timi tarafından sedyeye koyularak ambulansa götürülerek tatbikat başarıyla tamamlandı.

Tatbikatın hemen sonrasında konuşan Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, ”Polis Arama Kurtarma Timi oluşturduk. Kurtarma timimiz yaklaşık 23 kişiden oluşuyor. Kurtarma timi yaklaşık 200 saatlik kurtarma temel eğitimini teorik ve pratik bir şekilde ders alarak her zaman oluşabilecek tehlikelere karşı hazır bulunmaktadır” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 04.04.2013 20:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.