EMNİYET, SÜPER KUPA’NIN FATURASINI ÇIKARDI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Yeni Erzurum Stadyumunda oynanan Süper Kupa müsabakasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 37 kişi hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

14 Ağustos 2012 Salı 13:49
EMNİYET, SÜPER KUPA’NIN FATURASINI ÇIKARDI
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada “Süper Kupa müsabakasında görev alan Erzurum Emniyet Müdürlüğü personeline takviye olarak çevre illerden 250 kişilik Çevik Kuvvet personeli ve İstanbul'dan her iki takımın holigan ve fanatik seyircilerini tanıyan 12 gözlemci polis ile 2 adet TOMA(Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) görevlendirilmiştir. Müsabaka öncesi ve esnasında çıkan olaylarla ilgili 37 kişi hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yapılmıştır" denildi.
Açıklamada, meşale yakmak ve saha içerisine yasak madde atmak suçundan 6 kişi, stadyuma biletsiz girmek suçundan 2 kişi, koltuk kırmaktan 1 kişi, karaborsacılık yapmak suçundan 28 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, iki takım taraftarları üzerinde ve seyahat otobüslerinde yapılan aramalarda; 110 meşale, 12 bıçak, 8 demir ve tahta sopa, 1 zincir, 3 litre yanıcı madde (benzin) elde edildiği belirtilerek "Olay çıkaran şahıslarla ilgili tespit çalışmaları devam etmektedir” denildi.

Editör

Son Güncelleme: 14.08.2012 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.