ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ATILIMI

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası, Atatürk Üniversitesi ve Aşkale Çimento; üniversite-sanayi işbirliğinde yeni ufuklar açmak için Erzurum’da bir çalıştay gerçekleştirdi. Çimento sektörünü akademik çevrelere anlatmak ve karşılıklı fikir alıverişi yapmak amacıyla düzenlenen çalıştayda, işbirliğinin daha güçlü hale getirilmesi yönünde yeni adımların atılması vurgusuna dikkat çekildi.

12 Ocak 2014 Pazar 09:37
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ATILIMI
Dünya üzerindeki yapı malzemelerinin en önemlilerinden biri olan çimento, aynı zamanda güvenli yapıların inşasında da ilk sıralarda yer alan bir unsur. İnsan yaşamı için önem taşıyan bu ürünü ortaya koyan sektörü temsil eden Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), özellikle sanayi-üniversite işbirliğini pekiştirmek amacıyla bir dizi çalışma gerçekleştiriyor.  Bu anlamda; ÇEİS, Atatürk Üniversitesi ve Aşkale Çimento tarafından Erzurum’da organize edilen çalıştayla hem sektörün tanıtımı hem de akademik anlamda yapılacak işbirliği fikirleri ortaya konuldu.
“SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ”
“Çimento Sektörünün Üniversitelere  Tanıtımı” başlığı altına gerçekleştirilen toplantıda Aşkale Çimento Fabrika Müdürü Hüseyin Günaslan, ÇEİS Genel Sekreteri Serdar Şardan, ÇEİS Araştırma ve Eğitim Uzmanı Özgür Acar, ÇEİS Araştırma ve Eğitim Uzmanı Yücel Yetişkin, Aşkale Çimento Çevre Yüksek Mühendisi  Zeynep Ekmekyapar Kul ve Aşkale Çimento İnsan Kaynakları Müdürü Murat Ali Uludağ birer konuşma yaptılar. ÇEİS Genel Sekreteri Serdar Şardan, çimento sektörünün sadece ekonomik değil sosyal ve çevresel alanlarda da güçlü bir etkiye sahip olduğunu belirterek, “Bu anlamda özellikle akademik çevrelerle daha güçlü, süreklilik arz eden ve topluma katkı yapacak çalışmaların içinde olmayı her zaman istiyoruz. ÇEİS olarak sorumluluklarımızın farkındayız ve bunları yerine getirmek noktasında gayretlerimizi sürdürüyoruz. ” diye konuştu.
“HER ALANDA BİLİMİ SAVUNUYORUZ”
Çimentonun  insan hayatı ve özellikle yaşam alanlarının güvenliği ile direkt alakalı olduğunu hatırlatan Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yücelik, “Onun içinde üretim süreçlerimiz başta olmak üzere her adımımızda ve aldığımız her kararda bilimsel kuralların geçerli olması gerektiğinin farkındayız. Bu manada; kapımız akademik çalışmalara ve araştırmalara her zaman açıktır. Bununla alakalı atılacak adımların takipçisi ve katılımcısı olacağımızı bir kez daha yinelemekte fayda görüyorum. Aşkale Çimento olarak her alanda bilimi savunurken; yenilenmeye  ve bu paralelde değişime de sonuna kadar açığız. Sanayi-üniversite işbirliğinin ülkemizin gelişiminde ciddi katkılar yaptığı muhakkaktır. Bölgemizde de sözkonusu işbirliğinin artmasını diliyoruz.” dedi.
İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM ETMELİ”
Çimento sektörünün sahip olduğu konum gereği bir çok paydaşı olduğunu söyleyen Atatürk Üniversitesi akademisyenleri, özellikle öğrencilerin saha çalışmalarında daha fazla katkı ve paylaşım beklediklerini dile getirdiler. Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri; benzeri çalıştayların öneminden bahsederken, araştırma ve geliştirme projeleri noktasında işbirliğinin toplumsal fayda getireceğini dile getirdiler. Sunum ve konuşmalarında ardından soru-cevap bölümünde de katılımcılar bir çok konuda düşüncelerini paylaştılar. Çalıştayın kapanış bölümünde ise işbirliğinin daha güçlü ve süreklilik kazanması konusunda ortak bir görüş sergilendi. 

Editör

Son Güncelleme: 12.01.2014 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.