Uçak biletleri 7 bini gördü!

Uçaktan ziyade fiyatlar uçuyor!

admin
admin
21 Temmuz 2023 Cuma 11:24
Uçak biletleri 7 bini gördü!

Vedat REFAYELİ

Şu an için Erzurum’un en önemli gündem maddelerinden birisi ne denilse, kesinlikle uçak bilet fiyatlarını ve sefer sayılarının azlığını söylerim.

Son zamanlardaki artan fiyatlar karşısında ne kadar şaşkınsak, özellikle bilet fiyatlarının yüksekliği karşısında şok durumu mevcut.

Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Murat Ertaş’ın başkanlığında önceki gün bazı sivil toplum örgüt temsilcilerinin iştirak ettiği toplantıda da dile getirilen bu sorun, hem de bayağı bir sorundur.

Kesinlikle el atılmalı ve mesele bir şekilde vuzuha kavuşmalıdır.

Önceki gün bir acenteye uğradım, görevli Erzurum ile İstanbul arasındaki bilet fiyatının 7 bin lirayı bile gördüğünü söyleyince adeta küçük dilimi yuttum!

Özellikle de aktarmalı tarifelerdeki fiyatların bu seviyelere bile yükselmiş olması çok üzücü.

Belki milletvekilleri ve diğer ilin yöneticileri için mevcut fiyatlar sorun değil olabilir ama vatandaş için bayağı bir sorun bu ve acilen de çözüm bekliyor.

Neredeyse bir emekli maaşına tekabül eden seviyeye gelmişse bu durum, herkesin oturup iki eline kafasına alıp, düşünmesi gerekiyor.

Sadece vekiller filan mı, elbette hayır.

Ticaret Odası da, Borsa da, İhracatçılar Birliği de bu işi mesele etmelidir.

Sadece bilet fiyatları mı?

Elbette hayır.

Sefer sayıları da çok ayrı bir mesele.

Çoğu gün Erzurum’dan İstanbul veya Ankara’ya uçak bulunmuyor.

Ne var ki işin üzücü tarafı, bu meseleleri çözecek bir merci de bulunmuyor!

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumUçak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.