Üç ayda üç kez zam!

Akaryakıta birbiri ardına yapılan zamlar, şehir içi ulaşım hizmetlerinin tadını da kaçırdı.

admin
admin
07 Nisan 2022 Perşembe 04:28
Üç ayda üç kez zam!

Akaryakıta birbiri ardına yapılan zamlar, şehir içi ulaşım hizmetlerinin tadını da kaçırdı. Erzurum’da Ocak ayından bu yana toplu taşımaya üçüncü kez zam geldi.

Yapılan yeni düzenlemeye göre; Erzurum’da tam abonman ücreti 6,00, öğretmen abonman ücreti 5,50 ve öğrenci abonman ücreti ise, 4,00 lira oldu.

Bugünden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye tepkiler sürerken, otobüs ve dolmuş işletmecileri ise, maliyetlerin sürekli artmasından yakındı. Erzurum Özel Halk Otobüsleri ile Dolmuşçular ve Minibüsçüler Odası’ndan edinilen bilgilere göre; bu artışların yapılmış olmasında özellikle mazot fiyatlarına yapılan zamların çok büyük bir katkısı var.

İşletmeciler, maliyetin sadece akaryakıt olmadığını dile getirerek, “Asgari ücret arttı, sigorta primleri arttı, amortisman giderleri arttı. Bunların hepsini üst üste koyunca, yapılan zamların yeterli olacağını söylemek bile güç” diye konuştular.

ÜÇ AY İÇİNDE ÜÇÜNCÜ ZAM

Erzurum’da şehir içi ulaşıma ilk zam kararı 15 Aralık tarihinde alınmış ve 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere tam abonman ücreti 4, öğretmen 3,5 ve öğrenci abonman ücreti de 2,5 lira olarak belirlenmişti.

Yeni yılın başından bu yana akaryakıt ürünlerine yapılan artışlar sebebiyle Erzurum’daki ikinci ulaşım zammı 3 Şubat’ta yapılmış, tam abonman 4,5, öğretmen 4,00 ve öğrenci abonman ücretinin de 3,00 olarak şekillendirildiği yeni tarifeye ise, 15 Şubat tarihi itibariyle geçilmişti.

Maliyetler arttıkça Erzurum’daki ulaşım zarar ettirmeye Şubat ve Mart aylarında da devam etti. Motorinin 23 lirayı görmesine kadar ilerleyen süreç, yeni bir fiyat artışını da zorunlu hale getirdi ve önceki gün alınan kararla Erzurum’daki şehir içi ulaşım hizmetleri üçüncü kez zamlandı.

ARAÇ SAHİPLERİ DE OTOBÜSE BİNİYOR

Öte yandan akaryakıt fiyatlarına yapılan artışlarla birlikte ulaşım tercihleri de değişti. Yakıt masraflarıyla baş edemeyen çoğu araç sahibi, toplu taşım araçlarını kullanmaya başladı.

İşe kendi araçlarıyla değil de, otobüs ya da dolmuşla gidip gelmeyi tercih eden araç sahipleri de, ulaşım ücretlerine yapılan fiyat artışına tepki gösterenler arasında yer aldı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sema 2022-04-08 10:04:43

Öğrencı abonman 165 den 225cıkardılar ben istanbuldan buraya iki çocuk okutmaya geldım istanbul öğrencı abonmanı 75 teleydı şımdı 109dele oldu aradakı farka bakın bu öğrencı yesınmı kıtapmı alsın yoksa yolamı versın yaa insaf biraz öğrencıyı düşünsenız olmazmı