Türkiye’nin enerji geleceği ve bölgenin kaderi için tarihi gün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Artvin’de yapacağı açılışlar, Erzurum’u da hareketlendirdi.

admin
admin
22 Kasım 2022 Salı 09:17
Türkiye’nin enerji geleceği ve bölgenin kaderi için tarihi gün

Son iki gündür Erzurum’a akın akın gelen bakanlar, açılışların yapılacağı Artvin’in yolunu tutarken, dün de Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum geldi. Erzurum Havalimanı’nda karşılanan bakanlar, karşılama heyeti tarafından Artvin’e uğurlanırken, Artvin’de ise hazırlıklar tamamlandı.

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nın da destekleriyle yürütülen açılış hazırlıkları sona ererken; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Erzurum teşkilatları da yalnız bırakmayacak. AK Parti’nin Erzurum Milletvekilleri ile bölgenin diğer illerinin milletvekillerinin de katılacağı açılış törenleri için Erzurum’dan katılım sağlanacak.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı su tutmaya başlayacak.

Elektrik üretmeye başladığında ülke ekonomisine yıllık 4,1 milyar TL katkı sağlayacak barajla Yusufeli ilçe merkezi sular altında kalacak.

Su altında kalma ihtimali olan köylerin olduğu yerlerde 521 köy konutu inşaatı Çeltikdüzü, Çevreli, Irmakyanı, İşhan, Meşecik, Tekkale ve Yeniköy’de tamamlandı. Toplamda 3 bin 205 konut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla hak sahiplerine bugün teslim edilecek.

ERZURUM’DAN DA KATILIM OLACAK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Artvin’deki temasları için Erzurum’dan da yoğun bir katılımın olması bekleniyor.

Erzurum’daki partililerin Erdoğan’la birlikte Yusufeli’ne giderek tarihi bir ana tanıklık edecekleri belirtilirken, “Türkiye’nin en yüksek barajında su tutulmasına bugün itibariyle başlanacak. Bu baraj aynı zamanda dünyanın beşinci büyük barajı olacak. Bu yüzden bu tarihi ana tanıklık etmek isteyenler Artvin’e gelmeliler” ifadeleri kullanıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.