Tortum nohutla tanıştı!

En son yarım asır önce yetiştirilmiş…

admin
admin
29 Temmuz 2022 Cuma 10:49
Tortum nohutla tanıştı!

Vedat REFAYELİ

Özellikle sebze ve meyve üretimi konusunda verimli toprağa sahip olmakla ünlü olan Tortum’da yaklaşık yarım asır sonra hububat üretimi için de start verildi.

Hem de Hınıslı olan biri tarafından, Nasır Polat tarafından nohut üretimi için Tortum’da karargah kuruldu.

Akbaba köyünde Özdemir Keleş ile birlikte yaklaşık 4 dönüme nohut eken Nasır Polat, verimli hasat alınması halinde ekim alanının genişlemeyi hedefliyor.

Bir çok sebze ve meyve yetişen Tortum’da nohut ve mercimek gibi hububat ürünlerin de yetişeceğini düşündüklerini, bunun için test ekimi yaptıklarını söyleyen Nasır Polat, ‘’Hınıs’ta başarılı olduğumuz, onlarca dönüm ektiğimiz bir bitkinin Tortum gibi bir yerde yetişmemesi mümkün değildir diye düşündük ve bu kararı aldık. Köy muhtarı da olan Özdemir Keleş ile ekimini gerçekleştirdiğimiz nohutların tamamen organik şartlarda yetişmesini bekleyeceğiz. En son 40-50 yıl önce buralarda ekilen nohutun verimli olması halinde ağırlıklı olarak bu üretime geçilecek, hem çiftçimiz, hem de milli ekonomimiz faydalanacak’’ dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.