Plaket yerine çizmeleri istedi

Erzurum'da düzenlenen sebze tanıtım ve lahana hasadı programında bir çiftçi diğer çiftçiler gibi plaket almak yerine Vali Okay Memiş'in çizmelerine talip oldu.

admin
admin
11 Eylül 2021 Cumartesi 11:40
Plaket yerine çizmeleri istedi

Eğlenceli anların yaşandığı törende Memiş, çiftçinin isteğini kırmayarak giydiği çizmeleri çıkartıp çiftçiye hediye etti.

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi'nde düzenlenen Lahana Hasadı ve Sebze Tanıtım Günleri'nde lahanalar hasat edilip yıl boyunca üretilen sebzeler tanıtıldı.

Roka, domates, salatalık, aş otu, lahana, biber, karpuz, kavun, kabak ve brokoli gibi 2 bin rakımda yetiştirilen ürünler hem sergilenip hem tadıldı. Tüm ürünleri en iyi üreten çiftçiler ise ödüle layık görüldü.

VALİDEN ÇİFTÇİYE ÇİZME”

Erzurum Valisi Okay Memiş ise tarlada çizmelerini giyip lahana hasadı yaptı. Daha sonra tanıtılan ürünleri inceleyen Memiş, çiftçilerle uzun süre sohbet etti. Ödül töreninde üreticilere plaket takdim eden Vali Memiş'e, bir çiftçi tarafından ilginç bir istek geldi.

Çiftçi Memiş'ten giydiği sarı çizmeleri istedi. Memiş, çiftçiyi kırmayarak ayağından çıkardığı çizmeleri çiftçiye ‘yılın çiftçisine çizme hediye ediyorum' diyerek verdi.

“2 BİN RAKIMDA ÜRETİLEN SEBZELERLE YILLIK 1.5 MİLYON GELİR”

Lahana hasadı yaptıktan sonra açıklamalarda bulunan Vali Okay Memiş, Söğütlü Mahallesi'nde 2 bin rakımda kurdukları 30 seradan yıllık 1.5 milyon lira gelir elde edildiğini ifade ederek, “2 bin rakımda hasat yapıyoruz. Buranın iklimi Çukurova gibi olmadığı için eylül ayında hasat yapıyoruz. Bu bölge sulanabilir tarımın yapıldığı bir yer. Yaklaşık 30 civarı seradan 1.5 milyon lira gelir elde ediyoruz. Bu ovanın muhteşem bir getirisi var. Daha düşük rakımlı arazilerde hasat bitiyor ve Erzurum'a sıra geliyor. Toprağımız ilaç ve aşırı gübreleme olmadığından özelliğini kaybetmemiş. Minarel dengesi yerinde bu yüzden yediğimiz ürünler çok lezzetli. Yetişen ürünlerin hepsi satılıyor. Burada lahana başta olmak üzere çok kıymetli ürünlerin hasadını yaptık” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 13.09.2021 07:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.