Öğrenci servislerine zam

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı okul servislerinin ücretleri belli oldu.

admin
admin
06 Eylül 2017 Çarşamba 07:46
Öğrenci servislerine zam

Okul servis ücretleri de son günlerde veliler tarafından en çok merak edilen konular arasında yerini alırken Erzurum Öğrenci Servisleri Personel Taşıyıcıları Derneği Başkanı İsvandiye Altun, Okul servis fiyatlarının 140 TL artı 20 TL yani toplamda 160 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Altun, ”2017,-2018 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte okullar açılması ile Erzurum Öğrenci Servisleri Personel Taşıyıcıları Derneği Başkanlığı Okul servis ücretlerinin 140 TL artı 20 TL yani toplamda 160TL olarak belirlendi. Geçen yıl Okul servis ücretleri 120 TL artı 10 TL iken bu yıl Okul servis ücretlerinin 140 TL artı 20 TL yani toplamda 160 TL olarak belirlendi. Erzurum Öğrenci Servis taşımacılığı yapan 483 araç bulunuyor. Öğrenci taşımacılığı yapan araçlarımızın arkasında, öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 cm çapında kırmızı ışık veren bir lamba bulunmalı ve bu lambanın yakılması halinde üzerinde siyah renkte büyük harflerle "DUR" yazısı okunacak şekilde tesis edilmiş olmalı, lambanın yakılıp söndürülmesi tertibatı fren lambaları ile ayrı olmalıdır. Velilerimiz okul servisi seçerken de bazı noktalara dikkat etmeleri gerekmektedir. Gerekli şartları sağlamayan servislerden uzak durmalı ve ilgili birimlere de şikayet etmelidir. Özellikle öğrencinin güvenliği için belli başlı kriterleri okul servislerinin sağlaması gerekmektedir Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler sabit olmalı, iç düzenlemesinde demir aksam açıkta olmamalı, varsa yaralanmaya sebebiyet vermeyecek yumuşak bir madde ile kaplanmalıdır. Okul servis aracı; Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine uygun olmalıdır. Gerektiği hallerde ilgili meslek odası, okul veya işyeri ve öğrenci velileriyle haberleşebilmek için telsiz veya mobil telefon bulunmalıdır. Taşıtlarda her öğrenci için bir emniyet kemeri bulunmalıdır. Taşıtlarda görüntü ve müzik sistemleri taşıma hizmeti sırasında kullanılmamalıdır. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının tüm camiamıza hayırlı olsun.” dedi

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.