MÜSİAD BAŞKANI GÜVENLİ, MÜJDEYİ VERDİ

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), ‘Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’na katılan Erzurum Şubesi Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli, 5084 sayılı kanun ile ilgili Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’la görüştü.

06 Ocak 2013 Pazar 17:04
MÜSİAD BAŞKANI GÜVENLİ, MÜJDEYİ VERDİ
Güvenli, 5084’ün yerine ‘istihdamı teşvik yasası’nın yolda olduğunun müjdesini verdi. 

5084 sayılı kanun uygulamaları ile ilgili daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan başta olmak üzere, birçok siyasi ve ilgili makamlarla görüşen MÜSİAD Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli, konuyu son olarak Ankara’da yapılan MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’nda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a iletti.

Söz konusu kanunun kaldırılması halinde; yaşanabilecek sorunlara değinen Güvenli, 5084 sayılı kanunun bölgedeki kayıt dışı istihdamların önüne geçtiğini ancak, uygulamanın sona ermesi ile kayıt dışı istihdamların yeniden önünün açılmış olacağına dikkat çekti.

Güvenli, “Bu kanundaki uygulamaların devam etmemesi halinde istihdamda ciddi sorunlar yaşanacak. O nedenle; 5084 sayılı kanun kapsamındaki uygulamanın yerine daha geniş kapsamlı ve mevcut çalışanların istihdamını da destekleyen bir teşvik olmasını bekliyoruz” dedi.


5084 BİTİYOR, İSTAHDAMA TEŞVİK YASASI GELİYOR


Bunun üzerine; 5084 sayılı kanun kapsamındaki uygulamaların 2012 yılı ile birlikte sona erdiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın 5084 sayılı kanunun yerine istihdama teşvik uygulamasının geleceğini anlattığını söyleyen Güvenli, 2004 yılından beri uygulanmada olan yasanın yerine ‘istihdam teşviki kanunu’nun yolda olduğunu müjdeledi.

Başbakan Yardımcısı Babacan’ın 5084 sayılı teşvik kanunu ile bölgeye yatırım gelmediğinin farkında olduğunu da kendilerine aktardığını belirten Güvenli, bu nedenle; yeni bir yatırım teşvikeri dışında, istihdamı teşvik yasası çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Yasanın hangi bölge ve illeri kapsayacağı şeklinde alt yapı çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden Güvenli, Babacan’ın yeni yasa ile ilgili Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan başta olmak üzere, ilgili kurumların çalışmalara başladıklarını da aktardığını sözlerine ekledi.

Başkan Güvenli, “Bu çalışmalarımıza her aşamada destek vererek bizi yalnız bırakmayan Genel Başkanımız Sayın Nail Olpak ve Genel Merkez Yönetimine teşekkür ederiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör

Son Güncelleme: 06.01.2013 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.