KOSGEB’den nitelikli eleman istihdam desteği

KOSGEB Erzurum Müdürlüğü, sanayi işletmelerine yönelik nitelikli eleman istihdam desteği verileceğini açıkladı.

admin
admin
01 Nisan 2023 Cumartesi 13:54
KOSGEB’den nitelikli eleman istihdam desteği

Kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında sağlanan Nitelikli Eleman Desteğinin ismi ‘Sanayide Nitelikli Eleman Desteği’ olarak yeniledi.

KOSGEB Erzurum İl Müdürü Lütfullah Aktaş yaptığı açıklamada; “KOSGEB’in İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında sağlanan Nitelikli Eleman Desteğinin ismi ‘Sanayide Nitelikli Eleman Desteği’ olarak yenilendi. Destek üst limiti Teknoparklarda faaliyet gösteren işletmeler ile Ar-Ge merkezleri ve tasarım merkezleri için 150 bin TL’ye, diğer işletmeler için ise 100 bin TL’ye kadar artırıldı.” dedi.

Aktaş, işletmelerde nitelikli işgücü istihdamının artırılmasını amaçlayan bu program ile mesleki ve/veya teknik lise mezunları, yükseköğretim kurumu mezunları ile mesleki ve/veya teknik lise öğrencileri, ön lisans/lisans öğrencilerinden işletmede tam zamanlı olarak çalışan eleman için destek verileceğini ifade ederek, bu desteğin kalifiye iş gücünün istihdamı açısından çok önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi.

İşletmelerin bu destekten yararlanabilmesi için; Personel işe başlamadan önce İşletmenin İşletme Geliştirme Destek Programı başvurusunun onaylı olması, İşletmenin; İşletme Geliştirme Destek Programı Öncelikli Teknoloji Alanları Tablosu Orta Yüksek ve Yüksek Teknoloji alanlarında NACE Rev 2 koduna göre C-İmalat Sektöründe, Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve İlgili Faaliyetler Sektöründe -Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri sektöründe yer alması, Destek programı süresi içerisinde yeni istihdam edilen nitelikli eleman için verilecek bu destekte, nitelikli elemanın işletmede işe giriş tarihinden önceki son 3 yıl içerisinde SGK prim kaydının olmaması veya en fazla 180 gün prim kaydının olması gerektiği bildirildi

Bu destek ödeme talebinde bulunan işletmede işe giriş tarihi itibariyle son 12 ay içinde istihdam edilmemiş öğrenim durumu şartını sağlayan personel için sağlanıyor. Destek programının süresi 2 yıl olup, destek programı süresi içerisinde yeni istihdam edilen nitelikli eleman için destek verilecek. İşletmeye program süresince destek üst limiti dâhilinde en fazla 4 farklı nitelikli eleman için destek ödemesi yapılabiliyor.

Programın destek oranı yüzde 60 olarak uygulanacak. Mevzuatta belirtilen hesaplama yöntemine göre aylık destek tutarı belirlenecek, ancak sanayide nitelikli eleman desteği kapsamında istihdam edilen personelin; yeni mezun, kadın, engelli, birinci derece şehit yakını veya gazi olması halinde destek oranına yüzde 20 ilave edilecek.

Destek programı ile ilgili detaylı bilgiye www.kosgeb.gov.tr adresinden veya KOSGEB Erzurum Müdürlüğünden ulaşılabileceğini ifade eden Aktaş, başvuru şartlarını sağlayan işletmeleri bu destekten yararlanmaya davet etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.