Kış kentindeki rezervasyonlar turizmcileri heyecanlandırdı

Kış sporlarında Türkiye'nin Avrupa'daki tanınan yüzü olarak öne çıkan Erzurum'da, bu yıl artan rezervasyonlarla turizmcileri heyecan sardı.

admin
admin
07 Aralık 2017 Perşembe 12:55
Kış kentindeki rezervasyonlar turizmcileri heyecanlandırdı

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken'de hizmet veren otellerde yaşanan rezervasyon yoğunluğu, turizmcileri heyecanlandırdı.

Son yıllarda kış turizmine yönelik yapılan yatırımlarla öne çıkan Erzurum'daki tesislerde, yeni sezon öncesi son hazırlıklar tamamlandı.

Dünyanın en uzun ve dik pistleri arasında yer alan Palandöken Kayak Merkezi ile kış sporlarında Türkiye'nin Avrupa'daki tanınan yüzü olarak öne çıkan Erzurum, Rusya, İran ve Gürcistan'ın yanı sıra Ortadoğu ve Avrupa'dan da gelecek turist kafilelerini ağırlamak için gün sayıyor.

Kayak sezonunun 5 gün önce açılan ve geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 40 rezervasyon artışı yaşanan Palandöken'deki kayak otellerinde, kış turizmine yönelik artan talebin sevinci yaşanıyor.

"YÜZDE 40 ARTAN BİR REZERVASYON TALEBİYLE KARŞILAŞTIK"

Polat Otel Genel Müdürü Bora Kanber, yaptığı açıklamada, 1 Aralık'ta Erzurum'daki tüm pistlerde kayak heyecanının başladığını anımsattı.

Palandöken'i diğer kayak merkezlerinden farklı kılan özelliklerinden birinin çok uzun pistleri bulunması olduğunu ifade eden Kanber, şöyle konuştu:

"Ejder Tepesi'nden aşağı 17 kilometre kesintisiz kayak yapılabiliyor. Palandöken'deki tüm pistlerde suni karlama sistemi var. Bu da tabii ki kesintisiz kayak keyfi sunuyor. Yani doğal kar yağmasını beklemeden biz 1 Aralık itibariyle tüm pistlerimizi kayağa başlatmış durumdayız. Türkiye'de tamamı karlanabilen kayak merkezleri anlamında suni karlama sistemi olan tek merkez, şu anda Palandöken. Bu da kayakseverler için çok önemli bir değer. Biz doğal karı beklemeden sürekli suni karla pistleri besleyerek, kayağı sürekli hale getiriyoruz."

Kanber, Palandöken'de pistlerdeki aydınlatmalar sayesinde gece kayağı da yapılabildiğini belirterek "Rusya, İran'dan rezervasyonlar var. Avrupa ve Ortadoğu pazarı için de çalışmalar sürüyor. Geçen yıl erken rezervasyon sistemi başlatmıştık. Geçen yıla göre bu yıl yüzde 40 daha fazla bir rezervasyon talebiyle karşılaştık. Bu yılki sezonda geçen yıla göre yüzde 35'ten fazla artış bekliyoruz. Bu yıl Erzurum'u çok daha iyi bir sezon bekliyor." diye konuştu.

"DOLULUK ORANI HAFTA SONLARI YÜZDE 95'E ÇIKIYOR"

Sway Otel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Akça ise her yıl olduğu gibi bu yıl da yine Türkiye'de ilk kayak sezonunun Erzurum'da açıldığına işaret etti.

Erken kayak heyecanını başlatmanın mutluluğu, gururu ve onurunu yaşadıklarını dile getiren Akça, "Türkiye'de kar garantisi veren nadir kayak merkezlerindeniz. Gerek ulaşım kolaylığı, gerek pist güvenliği, gerek gece kayak yapılan standartlara uygun aydınlatmalarla beraber her şeyimiz hazır. Pistlerde suni kar ve doğal karla beraber bir metreye yakın sıkıştırılmış kar var. Şu anda kayak için her şey hazır." dedi.

Akça, sezonu yeni açtıkları için misafirlerinin genel itibariyle yerli olduğunu aktararak şunları kaydetti:

"Yılbaşında Rusya, İran, Ukrayna'dan, mart ayında da İran'dan misafirlerimiz olacak. Kayak sezonun başlamasıyla otellerimizdeki doluluk oranı hafta sonları yüzde 95, hafta içi de yüzde 35'lerde ama bunu ilerleyen günlerde hafta içi de yüzde 55'lere çıkarırız diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.