Kesimhane yolda...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri için devasa bir hizmet için daha start verdi, mezbahane açıyor.

admin
admin
15 Eylül 2023 Cuma 12:03
Kesimhane yolda...

Vedat REFAYELİ

Avrupa’nın en büyük tesisi olan Hayvan Pazarı’nı hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, artan ihtiyaç ve gelen yoğun talep üzerine şimdi de kesimhane için kolları sıvadı.

160 bin metre kare alanda hizmet veren mevcut hayvan pazarının bulunduğu alanda yer tahsisi yapıldı ve proje hazırlığına başlandı.

2 yıl gibi çok kısa süre içirişinde inşaatına başlanılıp bitilmesi planlanan kesimhane ile küçükbaş ve büyükbaş hayvan besicileri muratlarına erecek.

Modern teknolojinin kullanılacağı kesimhane sadece Erzurum’a değil, çevre illere de hizmet verecek.

Büyükşehir yetkilileri, ‘’Uzunca bir süredir kesim konusunda sıkıntı vardı. Halihazırdaki kesimhaneler yetersizdi. Ya da kısıtlı imkanlar ile hizmet veriyordu. Yeni mezbahane sayesinde bu devasa dert de ortadan kaldırılmış olacaktı’’ dediler.

Editör

Son Güncelleme: 15.09.2023 23:05
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKesimhane
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.