Kayseri'ye Erzurum'dan mantılı mesaj

Erzurum Mantısının tadı, TOBB’un Kayserili Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun damağında kaldı.

admin
admin
04 Kasım 2023 Cumartesi 14:00
Kayseri'ye Erzurum'dan mantılı mesaj

Coğrafi İşaret Belgeli Erzurum Mantısı, damak çatlatan tadıyla Kayserili TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan tam puan aldı.

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te, Erzurum rüzgârları esti.

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle organize edilen fuara en büyük damgayı ise, TOBB’un Kayserili Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ikram edilen Erzurum Mantısı vurdu. Anadolu Su Böreği markasıyla Erzurum’un yüz akı olan ve Türkiye’nin dört bir yanını tescilli Erzurum Su Böreği ile tanıştıran Serkan Akköse, YÖREX’te bu kez Erzurum Mantısı ile boy gösterdi.

Akköse, Erzurum rüzgârları estirdiği Anadolu Bu Böreği standında TOBB’un Kayserili Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ağırlamakla kalmadı, aynı zamanda Kayseri Mantısı’nın pabucunu da dama attı. Coğrafi İşaret Belgeli Erzurum Mantısı’ndan Rifat Hisarcıklıoğlu’na tadım yaptırılan stantta, Dadaş’ın damak çatlatan eşsiz lezzeti tam puan aldı.

“TERECİYE TERE SATMAK DİYE BUNA DENİR”

500'den fazla katılımcının yer aldığı fuarda, Anadolu'nun dört bir yanından yüzlerce yöresel ürün sergilenirken, Anadolu Su Böreği ve Erzurum Mantı markası da, adından yine söz ettirmeyi başardı. Erzurum Ticaret Borsası’nın girişimleriyle Coğrafi İşaret Belgesine kavuşturulan Erzurum Su Böreği ile Erzurum Mantısını Antalyalılarla buluşturan genç girişimci Serkan Akköse, mantısı ile meşhur olan Kayseri’yi de şaşırttı. YÖREX Fuarı’nın açılışına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Kayserili Rifat Hisarcıklıoğlu’na Erzurum Mantısından tadım yaptıran Akköse, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’dan: “Çok Lezzetli” yorumunu almayı başardı. Erzurum’dan yoğun katılımın olduğu fuardaki bu renkli görüntüler ise, Dadaşlar tarafından “Tereciye tere satmak diye işte buna denir” şeklinde yorumlandı.

ERZURUM’UN ONLARCA TESCİLLİ ÜRÜNÜ YÖREX’TE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

“Su Böreğinden Kadayıf Dolmasına, Cağ Kebaptan Erzurum Mantısına, İspir Kuru Fasulyesinden Civil ve Göğermiş Peynire, Peynir Helvasından İspir Kuru Fasulyesine varıncaya kadar Coğrafi İşaretli onlarca Erzurum ürününün görücüye çıktığı YÖREX’te şehrimizi temsil etmekten büyük mutluluk duyduk” diyen Erzurumlu genç girişimci Serkan Akköse, Kayserili TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan tam puan alan Erzurum Mantısı ile de ayrıca gururlandıklarının altını çizdi.

KAYSERİLİ TOBB BAŞKANI, ERZURUM MANTISINA TAM PUAN VERDİ

Akköse, şunları kaydetti: “Şehrimizde 54 Coğrafi İşaretli ürün bulunuyor ve bu ürünlerin arasında üretimini bizim yaptığımız Erzurum Su Böreği ve Erzurum Mantısı da var. Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığımızın girişimleriyle tescil edilen Erzurum Mantısını, YÖREX’te çok özel bir isimle buluşturduk. TOBB’un Kayserili Başkanı Sayın Rifat Hisarcıkloğlu, Borsa Başkanımızla birlikte standımızı ziyaret edince, kendisine Erzurum Mantısını tattırdık. ETSO Başkanımız Sayın Saim Özakalın, TOBB Başkanımıza Erzurum Mantısını kendi elleriyle ikram etti. Sayın Hisarcıklıoğlu Erzurum Mantısını çok sevdi ve 100 üzerinden 100 puan verdi. Bu da demek oluyor ki, mantı denilince bundan böyle akıllara sadece Kayseri değil, Erzurum da gelecek”

ERZURUM, COĞRAFİ TESCİLDE TÜRKİYE 3’ÜNCÜSÜ

Yöresel lezzetlerin tanıtımı için Erzurum adına çok özel bir misyon yüklenen genç iş insanı Serkan Akköse, şehrin zengin mutfak kültürünü Türkiye’nin dört bir yanıyla buluştururken, Coğrafi İşaret vurgusunda da bulundu. Akköse, Coğrafi İşaret Belgeli ürün sayısı bakımından Erzurum’un Türkiye 3’üncüsü olduğunu dile getirerek, “Bu noktada Erzurum Ticaret Borsamızın ve Başkan Sayın Hakan Oral’ın büyük gayretleri ve girişimleri oldu. Şehrimizin eşsiz lezzet ürünlerinin tescil edilmesi hususunda Erzurum Ticaret Borsamıza ve Başkanımıza şükran borçluyuz. Erzurum’u ve damak tatlarımızı Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafında tanıtmaya birlikte devam edeceğiz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 04.11.2023 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.