KARADAYI EV SAHİPLERİNİN NEW CİTY ZİRVESİ

New City projesinde hak sahibi olan vatandaşlar Karadayı Holding yöneticileriyle buluştu. Armada düğün ve kongre merkezinde gerçekleşen istişare toplantısında akıllarda kalan tüm soru işaretleri cevap buldu. Yaklaşık iki saat süren toplantıda Ahmet Metin Karadayı, New City’nin bitiş tarihini 2015 sonu olarak açıkladı.

03 Temmuz 2014 Perşembe 01:39
KARADAYI EV SAHİPLERİNİN NEW CİTY ZİRVESİ
Erzurum kamuoyunu uzun süre meşgul eden New City projesinde pürüzlerin giderilmesinin ardından Karadayı Holdin yönetimi hak sahibi vatandaşlarla buluştu. Projede geline noktanın tüm hatlarıyla ele alındığı toplantıda konuşan Karadayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, New City’nin bitiş tarihini 2015 Aralık ayı olarak açıkladı.

Doğu Anadolu’nun en büyük konut projesi New City, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de katkılarıyla yoluna devam ediyor. Karadayı Holding tarafından yaptırılan ve binlerce aileyi ev sahibi yapacak olan projede Karadayı Holding yöneticileri ile hak sahibi vatandaşlar biraraya geldi. Karadayı Holding Onursal Başkanı Dursun Ali Kardayı, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, Newcity Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Serhat Yiğiter’in de katıldığı toplantıda vatandaşlar, projenin son durumu hakkında bilgilendirildi.

Armada düğün ve kongre merkezinde yapılan toplantıda ilk olarak New City Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Serhat Yiğiter söz aldı. Yiğiter, tünel kalıp sisteminin bazı insanlar tarafından yanlış bilindiğini vurgulayarak dünyanın en sağlam binalarının bu sistemle yapıldığını aktardı. Yiğiter, “Biz tünel kalıp sistemi ile konutlarımızı yapıyoruz. Bu sistem şu an dünyanın en iyi sistemi. Depremde 45 saniye kadar dayanaklığı ve tahliyesi var. Bu inşaat gözüyle bakıldığı zaman harika bir şeydir. Hiçbir bina yıkılmaz değildir. Ancak mühendis gözüyle bakıldığında en geç nasıl yıkılır, tahliye en erken nasıl yapılır bunlara bakarız. Bu nedenle bu dedikodulara kulak asmayın. Bizler konutlarımızı en iyi şekilde, en sağlam şekilde yapıyoruz” diye konuştu.

“SEKMEN, ERZURUM İÇİN ŞANSTIR”

Karadayı Holding Onursal Başkanı Dursun Ali Karadayı projenin devam etmesinde büyük katkıları olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür ederek sözlerine başladı.

Erzurum halkına olan sevgisinin karşılığını aldıklarını belirten Karadayı, “Ben New City olayını duydum, Bursa’dan çıkıp geldim. 40 yıl Erzurum’da inşaat yaptım. Erzurum’u çok iyi bilirim. Biz şirketlerimizi Erzurum’da kurduk buraya yatırım yaptık. Erzurum halkının en büyük desteğini de bu zor günlerde gördük. Meğerse bizim ne çok sevenimiz varmış dedim kendi kendime. Tabi bu günler geçecektir. Önemli olan insanların arasında ki saygıdır sevgidir. Ben bu konuda 102 gündür durdurulan inşaatlarımızın yeniden açılmasında çok yoğun gayret gösteren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e çok teşekkür ederim. Kendisi Erzurum için büyük bir şanstır” dedi.

“KÖTÜ GÜNLER GEÇİRDİK”

New City Projesi hakkında salondakileri bilgilendiren Ahmet Metin Karadayı ise Büyükşehir Belediyesi ile aralarında yaşanan gelişmeleri aktardı. Ahmet Küçükler’in bölgeyi kentsel dönüşüm alanı olarak ilan ettiğini fakat o bölgenin kentsel dönüşüm içerisine girmediğini aktaran Karadayı, 102 gün çok zor günler geçirdiklerini söyledi. Karadayı, “Biz New City’nin projesini yaparken iki yıl bekledik. Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, o bölgeyi kentsel dönüşüm alanı olarak ilan etmiş, ihaleye çıkarmış ve yapılan tüm sözleşmeler noter taktikli kentsel dönüşüm alanı olarak imzalanmış. Hatta bu projede yüzde 5’te belediyenin ortaklığı vardır. Ben şimdiye kadar binlerce konut yaptım, hiç birinin ruhsatını alıp ta işe başlamadım. Biz inşaatı yaparız ruhsat işlemleri de arkadan ilerler. Burada da aynı durum yaşandı. Bizim bir ortağımızda Büyükşehir Belediyesidir, nasıl olsa o işleri hallederler dedik ama baktık ki ortada büyük sorunlar var. Mehmet Sekmen Bey koltuğa oturdu ilk olarak benden evrakları istedi. Ben kendisine her şeyi sunduğumda bana bu bölgenin kentsel dönüşüm olmadığını söyledi. Mecburen inşaatlarımız durduruldu. 102 gün işçilerimizi yedirdik, içirdik maaşlarını ödedik. Büyük sorunlar yaşadık ama şükürler olsun ki bunları da aşacak güçteyiz” diye konuştu.

KARADAYI, MAHKEMEYE GİTMEYECEK

New City’nin durumu ile alakalı olarak mahkeme yoluna gidilip gidilmeyeceğini hak sahiplerine danışan Karadayı, “Bu gün burada bir şeyleri çözüme kavuşturmak için toplandık. Şuan Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile aramızda bir sorun yok. Ancak biz kapatılan günlerimiz için mahkeme yolunu da açık bırakıyoruz. Bunun için sizlere başvuruyorum. Sizlerin görüş ve önerileri doğrultusunda hareket edeceğiz” dedi. Yapılan oylamada salondakilerin büyük çoğunluğu mahkemeye gidilmemesi konusunda oy kullandı. Karadayı Holding’de ev sahiplerinin bu kararına saygı duyarak mahkemeden vazgeçti.

2015 ARALIKTA, NEW CİTY TAMAM

Toplantının son bölümleri ise soru cevap şeklinde devam etti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile olanlar, diğer ilçe belediyeleri arasındaki durumlar, ruhsatlar gibi akıllara gelen her soruyu cevaplandıran Ahmet Metin Karadayı, New City’nin teslim tarihini de açıkladı. Karadayı, çalışmalarda yeni bir aksaklık olmadığı takdirde 2015 yılının Aralık ayında binaların tamamlanacağını söyledi. Karadayı, “İstanbul’dan New City’de çalıştırılmak üzere birçok arkadaşımız gelmişti. Durumlar böyle olunca geçen hafta itibari ile birçoğu geri döndü. Arkadaşlarım kendilerini yeniden Erzurum’a çağırdılar. Gelmeleri toparlanmamız 3-4 günü bulur. Bir sorun çıkmazsa en geç bir hafta içinde inşaatımıza devam ederiz. Allahın izni ile 2015 yılının aralık ayında da New City’nin lambalarını yakarız” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 03.07.2014 01:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fırat urluoğlu 2014-07-16 20:37:45

Benden söylemesi bu adam battı

Avatar
ömer 2014-07-04 16:15:30

Benim anlamadığımda 3 aylık bir geçikmeye 1 sene 1 ay geç teslim bu nasıl oluyor bencede durdurulma olmasaydı yine kasıma yetişmezdi

Avatar
haktan umut 2014-07-04 09:46:34

ruhsat almadım ne demek. yıllarca belediyeleri babanızın çiftliği gibi kullanmışsınız. nasıl oluyor ruhsat almadan işe başlamak. bir değil iki değil binlerce konut diyor adam. bu nasıl bir özgüven. git batıda yap bakalım yapabiliyormusun ruhsat almadan bir konut.

Avatar
KÖKSAL GELGEÇ 2014-07-03 17:49:38

Erzurum un gururusun AHMET abi yola devam ALAH cc senin yolunu açıketsin

Avatar
KÖKSAL GELGEÇ 2014-07-03 17:48:23

Erzurum un gururusun AHMET abi yola devam ALAH cc senin yolunu açıketsin

Avatar
Abdullah 2014-07-03 07:12:08

ahmet bey inşaat 100 gun ertelendıyse teslımatta 100 gun ertelenmelı kaldıkı bızlere ev satarken boyle problem oldugundan bahsedılmedığı halde 100 gun daha bekleyelım dedık Ama toplantıda soyledığınıze gore teslımat tam 400 gun gec yapılacak (2014 kasımda teslım almamız gerekırken 2015 aralık ta alacagız)demekkı bu problemler olmasaydı bıle yıne yetişmeyecektı Ayrıca kardelen tv de dedinizkı bu projeden mıdesı bulanan varsa yarın gelsın parasını gerı vereyım ama toplantıda dedınızkı kımse parasını gerı ıstemesın veremem 2 yıl paramız sızde ortada ev olmadıgı gıbı paramızı da gerı alamıyoruz sıyası yada maddı hangısı bılemem ama gucunuz olmadığını bıle bıle bu işe gırıp hep kendınızı hemde bızı magdur ettınız sızınkı paraysa bızım verdıklerımızde para kusura bakmayın.ıkı yıl sonra yıne puruz cıkar yıne teslım edılmezse bızlerınde santıyedekı ıscıler gıbı beledıye bınasına yuruyecegımız sanmayın bız yatırım ıcın para verıp ama gorunen o kı paramızla rezıl olacaz hakkımızdan hayırlısı Al