İSTİHDAMA YENİ TEŞVİK AÇIKLAMASI MEMNUNİYET VERİCİ

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, istihdam teşvikleri konusunda yeni bir çalışma yapıldığını ve kapsama 5. Bölge illerinin de dahil edileceğini açıklamasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

23 Ocak 2013 Çarşamba 12:28
İSTİHDAMA YENİ TEŞVİK AÇIKLAMASI MEMNUNİYET VERİCİ
5084 sayılı yasanın bölgedeki işletmelere istihdam anlamında çok önemli bir katkı sağladığını ve yasanının süresinin bitmesiyle bu işletmelerin büyük sıkıntılar yaşayacağını vurgulayan Başkan Yücelik, “Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’ın açıklaması bölgemizdeki bütün işletme sahiplerini ve eleman istihdam eden bütün ticaret erbabını mutlu etmiştir. 5084 sayılı yasa kapsamında ülke genelinde 31 bin işveren 766 bin çalışanı için SGK pirim indiriminden faydalanıyor. Eğer bu teşvik olmazsa işverenlere gelecek prim yükünün yıllık toplamda 17 milyar lira civarında olacağı tahmin ediliyor. Aynı şekilde Erzurum’da da 20 binin üzerinde bu yasaya bağlı istihdam sağlanıyor. Zor ekonomik şartlarda mücadele eden bölge işletmelerinin ayakta kalabilmesi için bu teşvikler hayati önem taşıyor. Umut ediyoruz ki; açıklanacak yeni istihdam teşvikleri, yeni yatırımların önünü açacak ve istihdamı daha da artıracaktır” diye konuştu.

Erzurum’un, bulunduğu coğrafya ve yaşadığı iklimsel şartlar sebebiyle ekonomisinin de hassas dengelere bağlı olduğunu anlatan Başkan Yücelik, bu dengelerin korunması ve çarkların dönmesi için uygulanan devlet teşvikleri ve sağlanan kolaylıkların büyük önem taşıdığını söyledi. Hazırlık çalışmaları süren yeni istihdam teşvikleriyle ilgili olarak, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve bakanlık yetkilileriyle sürekli irtibat halinde olduklarını ifade eden Başkan Yücelik, “Daha önce 5084 sayılı yasayla ilgili, Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Ekonomi, Maliye, Gümrük ve Ticaret, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları ile diğer bakanlıklarımız ve milletvekillerimizle yaptığımız görüşmelerin ve konuyla ilgili taleplerimizin karşılık bulması, bizleri gelecek adına bir kez daha umutlandırmıştır” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 23.01.2013 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.