İş arayanla işveren arasında en sağlam köprüyü İŞKUR kuracak

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Recep Demir, "İŞKUR olarak bütün sorulara cevap ve bütün sorunlara çözüm bulmak için elimizden geleni yapıyoruz. İş arayanla iş veren arasında en sağlam köprüyü İŞKUR kuracak. Bu köprünün geçilebilir, mesafeyi kısaltabilir, sağlıklı ve sağlam olması için çalışıyoruz" dedi.

admin
admin
10 Ağustos 2018 Cuma 09:36
İş arayanla işveren arasında en sağlam köprüyü İŞKUR kuracak

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Recep Demir, "İŞKUR olarak bütün sorulara cevap ve bütün sorunlara çözüm bulmak için elimizden geleni yapıyoruz. İş arayanla iş veren arasında en sağlam köprüyü İŞKUR kuracak. Bu köprünün geçilebilir, mesafeyi kısaltabilir, sağlıklı ve sağlam olması için çalışıyoruz." dedi.

Demir, İl Müdürlüğünün toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, kurum olarak teşvik ve projelerden bahsetmek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Toplantıda 2018'de yaptıkları çalışmalardan bahseden Demir, "Erzurum, daha çok hizmet sektörü üzerinden istihdam sağlayan bir il. Bu hizmet sektörünün önüne üretimi, imalatı ve sanayiyi geçirmek istiyoruz." dedi.

Demir, devletin uyguladığı teşviklere işaret ederek, şöyle devam etti:

"İş arayanları ve işverenleri kurumumuza davet ederek 'Gelin Erzurum'la ilgili yeni bir hikaye yazalım, bir sinerji yaratalım' diyoruz. İşbaşı eğitimi, ilave istihdam, genç ve kadın istihdamı ve engellilerle ilgili desteklerimiz var. İşverenlerimiz yetişmiş, kalifiye eleman ihtiyacından ve işi beğenmemekten, yani çalışma ve üretim kültürünün zayıflığından bahsediyor. Biz de bununla ilgili işbaşı eğitimi desteği veriyoruz. İşverene 'Sen elemanını al, İŞKUR bunu SGK ile birlikte desteklesin, sen de kendi elemanını yetiştir ve bunu ilave istihdam yaparak daha yetişmiş, üretime yönelik bir ekip kur' diye destek veriyoruz."

Gençler ve kadınlarla ilgili destekleri bulunduğunu anlatan Demir, bunun yanında imalat sektörü ve geleceğin meslekleriyle ilgili de destekleri olduğunu söyledi.

Demir, ekip çalışması ile birlikte iletişimi güçlendirerek daha sağlıklı çalışma ortamı oluşturacaklarını belirterek, "Danışmanlarımız teşviklerimizi iş arayanlara ve işverenlere aktarıyor. İŞKUR olarak bütün sorulara cevap ve bütün sorunlara çözüm bulmak için elimizden geleni yapıyoruz. İş arayanla iş veren arasında en sağlam köprüyü İŞKUR kuracak. Bu köprünün geçilebilir, mesafeyi kısaltabilir, sağlıklı ve sağlam olması için çalışıyoruz. Dolayısıyla aradaki iletişim önemli. İş arayanla iş verenin sağlıklı koşullarda buluşması gerekiyor. Bu buluşmayı, etkileşimi, iletişimi bozan ve aksatan yönlerle ilgili teşvikler var." diye konuştu.

"YAPTIĞIMIZ BÜTÜN ÇALIŞMALAR İSTİHDAMA HİZMET EDEN ÇALIŞMALAR"

Şube Müdürü Halil İbrahim Coşkun ise engelli ve eski hükümlülere yönelik kendi işlerini kurmaları için hibe projeleri bulunduğunu kaydetti.

Bu programların kaynağının engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu olduğu halde çalıştırmayan işverenlerden kesilen idari paralar olduğunu bildiren Coşkun, şunları kaydetti:

"Hibe programının amacı, engelli ve eski hükümlülerimiz piyasada iş bulmakta zorluk çektikleri ve işverenlerimiz de genelde bu dezavantajlı kesimleri istihdamdan kaçındığı için kendilerine belli bir miktar hibe vererek kendi işini kurmalarını sağlamak. İŞKUR istihdam kurumu olduğundan yaptığımız bütün çalışmalar istihdama hizmet eden çalışmalar. Kurslarla işyerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını işyerinde çalıştırmak suretiyle, işi iş başında öğretmek suretiyle sağlamış oluyoruz."

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumİŞKURRecep Demir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.