Herkes doları sordu, ben patatesi!

Herkes doları sordu, ben patatesi!

admin
admin
26 Haziran 2018 Salı 13:35
Herkes doları sordu, ben patatesi!

Vedat REFAYELİ

Haftanın spor olaylarını değerlendirmek üzere dün sabah TRT Erzurum Radyosu’ndaydım. Azer Yılmaz Aydın’ın yapımcılığını yaptığı dünkü proğramın ekonomi köşesinin daimi konuklarından biri bir ekonomistti. Atatürk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ömer Selçuk Emsen, bizim proğramın ardından yayına girdi, seçim sonrası ekonomideki olası gelişmeleri açıkladı.

Radyo Müdür Vekili İsmail Bingöl, Yayın Şefi Eysan Karaca ve yapımcı Azer Yılmaz Aydın ile çay içip seçim sohbeti yaparken, Prof.Dr.Emsen de yayını bitirip yanımıza geldi. Tabi Emsen hoca’nın olduğu yerde elbette ki ekonomi konuşulacaktı. Herkes ona seçim sonrası ekonomi ile ilgili merak ettiklerini sordu. Biri dolar düşecek mi, öbürü faizler inecek mi diye sorular sordu. Doğrusu faizle, dolarla çok işi olmayan biri olarak ben de ona kartolun durumunu sordum.

‘’Hocam, neredeyse 5 liraya yükselen patates ve soğan fiyatları düşecek mi?’’ diye sordum, başta hoca olmak üzere orada bulunan herkes güldü tabiiki. Beklemediği bu soru karşısında önce şaşıran Emsen hoca, sonra manidar bir cevap verdi ki, şaştım kaldım. Bana günaydın! Emsen hoca ‘’Düşer, illa ki düşer. Şimdi stokçular çıkartır malları ortaya!’’ derken bu sayede halen daha stokçuluğun var olduğunu da öğrenmiş oldum!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.