Fiyatlara öğrenci ayarı

Ülke genelinde yükselişe geçen kira fiyatları, kayıt sezonuyla birlikte üniversite öğrencilerini de zora sokacak.

admin
admin
31 Temmuz 2022 Pazar 09:46
Fiyatlara öğrenci ayarı

Yurtlara yerleşemeyen ve ev kiralamak zorunda kalacak olan öğrenciler için kiralık ev ücretleri yavaş yavaş yeniden güncellenirken, bu yıl özel yurtların da tıka-basa dolacağı tahmin ediliyor.

Emlakçılar, öğrencilerin ikamet edebilecekleri en ucuz vasat dairelerin 2 bin liradan başladığını dile getirerek, “Genelde öğrencilere kiralanan daireler çok daha pahalı olur. Çünkü öğrenciler bir arada kaldıkları evin tüm giderlerini paylaştıkları için ev sahipleri de ona göre tarife uyguluyor. Yani örneğin aile oturacak olsa 2 bin 500 liradan kiralanabilecek bir daire, öğrenci söz konusu olunca 3 bin 500 liraya kadar çıkabiliyor. Ev sahipleri bu fiyat farkını ise, öğrencilerin evde genellikle tahribata neden olması şeklinde açıklıyor” dediler.

KİRALAR UÇUŞA GEÇECEK!

Önümüzdeki aydan sonra üniversite öğrencileri için kayıt döneminin başlayacağını ve yurtlara yerleşemeyenlerin büyük sıkıntı çekeceğini vurgulayan emlakçılar, “Hali hazırda şu anda bile kiralık daire bulmak neredeyse imkânsız. Kayıt döneminin başlamasıyla birlikte bu ihtiyaç çok daha büyük bir hal alacak. Daire sayısı talebi karşılayamayınca, haliyle kira ücretleri artacak” diye konuştular.

Üniversite öğrenimi için Erzurum’u tercih etmeyi düşünen öğrencilere şimdiden çağrıda bulunan emlakçılar, “Tercihler yapıldıktan hemen sonra öğrenciler barınma konusuna yoğunlaşsınlar. Çünkü kayıt dönemine kalırlarsa kiralık daire ya da yurt bulmakta zorlanabilirler” diye konuştular.

ERZURUM’UN KONUTA İHTİYACI VAR

Erzurum’un acilen yeni konutlara ihtiyaç duyduğunu dile getiren emlakçılar, “Şu anda ister satılık olsun, ister kiralık olsun, konut ihtiyacı hat safhada. Piyasalardaki belirsizlik sebebiyle yeni konutlar da üretilemedi, üretilenler ise yetersiz kaldı. Talebi karşılayacak düzeyde konut olmaması yüzünden fiyatlar da neredeyse ikiye üçe katlandı. Geçtiğimiz yıl bin ile bin 500 lira aralığında çok kalite bir daire kiralamak mümkündü. Ama bugün bin 500 liraya bodrum katlar kiralık oldu. Erzurum’da yeni konutlara ihtiyaç var, aksi halde fiyatlardaki tırmanış artarak devam edecek” dediler.

Editör

Son Güncelleme: 02.08.2022 06:49
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKiraFiyat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.