ETSO’DA SEÇİME DOĞRU

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine aday olan Murat Resuloğlu ve Mustafa Güvenli, Müceldili Konağı’nda ortak basın toplantısı düzenlediler.

11 Nisan 2013 Perşembe 16:26
ETSO’DA SEÇİME DOĞRU
4 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesinde Erzurum iş dünyasından temsilciler, iş adamları ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Resuloğlu ve Güvenli, hedeflerini sıraladılar.
Resuloğlu, basın toplantısında, Erzurum'un sorunlarının ilgili makamlara yeterince anlatılamadığını öne sürerek, kentin geleceği için hayırlı bir adım atmak istediklerini söyledi.

Koltuk sevdasında olmadıklarını, hizmet etmeyi ön planda tuttuklarını vurgulayan Resuloğlu, "Erzurum'a hizmet etmek, meseleleri çözmek için adayız. Kentin eksikliklerini söylemek için buradayız. Yapacağımız hizmetlerle kenti öz kimliğine kavuşturacağız" diye konuştu.

Resuloğlu, Erzurum'un ekonomik kalkınması için iş dünyasının psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğuna vurgu yaptı. Murat Resuloğlu, ETSO seçimlerinde göreve gelmeleri halinde esnafa sahip çıkacaklarını, şehir ekonomisine canlılık kazandıracaklarını belirtti. Resuloğlu, şöyle konuştu: "ETSO'da zihriyet devrimine ihtiyaç var. Bıçak kemiğe dayandı. 4 yılda şehir ekonomi geri gitti. Şehirdeki STK'lar mücadele ruhundan yoksun. Aynı koltukta 20 yıl oturanların bu şehre vereceği hiçbir şey kalmamıştır. Erzurum çatısı altında sesleniyorum, artık bir zihniyet devrimine ihtiyaç var. Bu nedenle de Erzurum'un kazanması için Sayın Güvenli ile güç birliğine gittik." 

ETSO’nun, bir asra yaklaşan geçmişiyle marka bir kurum olduğunu vurgulayan Mustafa Güvenli, “Ticaret odamız 90 yılı aşkın uzun tarihi bir geçmişe sahip. Odamız bu yönüyle marka bir kurum olmasının yanı sıra, ETSO üyeliği ise, başlı başına bir ayrıcalık ve prestijidir” dedi.

ETSO’nun, sahip olduğu bu önem ve ayrıcalığı, Erzurum’un ticari geçmişine, günümüzdeki mevcut ticari potansiyeline ve üyelerine borçlu olduğunun altını çizen Güvenli, odanın, şahısların ve özellikle de yöneticilerinin değil, Erzurum’un ve bölgenin sesi olduğuna dikkat çekti.

MUSTAFA GÜVENLİ: “ERZURUM İÇİN KOŞTURAN TARAF OLDUK”

ETSO Başkan Adayı Güvenli, geçtiğimiz Şubat ayında yapılması gereken seçimlerin, Mayıs ayına ertelendiğini ve sandık başına gitmek için bir aydan az zaman kaldığını hatırlattı. Göreve talip olurken, hiçbir zaman mevki ya da makam arayışı içerisinde olmadıklarını vurgulayan Güvenli, “Bizim ortak paydamız hep Erzurum olmuştur. Bu yöndeki samimiyetimizi ve gayretimizi MÜSİAD Şube Başkanlığı görevini yürütürken çalışma arkadaşlarımızla acizane sergilemeye çalıştık. Erzurum’un ve Erzurum’daki iş çevrelerinin sorunlarını, talep ve beklentilerini çözüme kavuşturma noktasında yaptığımız çalışmalar ve attığımız adımlar, herkesin malumudur. O dönemde bakanlarımızdan üst düzey bürokratlarımıza varıncaya kadar birçok ismi Erzurum’da ağırlardık ve şehrin sorunlarını çözüme kavuşturmaya çalıştık. Tebriz’e uçak seferleri başlatılmasından, Lojistik Köy’e, gümrük kapılarımızdan, İstanbul Ticaret Odası’nca yaptırılan teknik liseye, sınır ticaretinden teşvik yasası çalışmalarına ve Erzurum Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin 24 saat hizmet vermeye başlamasına varıncaya kadar önemli adımlarımız oldu. Biz o gün de Erzurum için koşturuyorduk, inşallah bundan sonra da yine Erzurum için koşturan taraf olacağız” diye konuştu.

“TEK ARZUMUZ ERZURUM’UN KAZANMASIDIR”

Güvenli, ETSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine aday olmasına ilişkin olarak açıklamalarda da bulundu. Güvenli, ETSO’nun mevcut şekliyle Erzurum’daki iş dünyasının beklentilerini karşılayamadığı görüşünün geniş kesimlerce dile getirildiğini belirterek, odanın çok daha aktif ve dinamik bir yapıya kavuşturulması gerektiği yönündeki görüşlerin ağır bastığını kaydetti. Erzurum’daki iş çevrelerinin bu beklentilerine cevap verebilmek adına göreve talip olduklarını anlatan Güvenli, ETSO başkanlığına aday olan Murat Resuloğlu ile yollarının kesişme nedenini ise, Erzurum’la ilgili olarak taşıdıkları ortak kaygı şeklinde açıkladı. Şahısların, mevki ve makamların, yanı sıra siyasi görüşlerin böylesi süreçlerde dikkate alınmaması gerektiğine vurgu yapan Güvenli, tek arzularının Erzurum’un kazanması olduğunu ifade etti. Güvenli, “Birleşme öncesinde amacımız Erzurum’un menfaatleri noktasında göreve talip olmak ve seçimi kazanmaktı. Bu birleşmeyi de, demokratik bir yarış sürecinde ortak hedeflere ulaşabilme noktasında bir güç birliği olarak görüyoruz” dedi.

“ERZURUM KENDİNİ YETERİNCE İFADE EDEMİYOR”

Bölgenin merkezi konumunda olan Erzurum’un, son 20-30 yıldır sosyo-ekonomik sorunlarının bulunduğunu belirten ETSO Başkan Adayı A. Mustafa Güvenli, şehrin, sahip olduğu kaynaklar ve değerlere rağmen kendisini yeterli düzeyde ifade edemediğine değindi. Güvenli, Erzurum’un geri kalmışlık sürecinden bir türlü kurtulamayışının başlıca sebebinin de bu olduğuna dikkat çekti.

İŞ ÇEVRELERİ NASIL BİR ETSO ARZULUYOR?

Erzurum’daki iş çevrelerinin ETSO ile ilgili beklentilerini de sıralayan Güvenli, ETSO’nun, bu şehrin gözü, kulağı ve sesi olarak, Erzurum’un ekonomik ve ticari açmazlarını sadece yerel değil, ulusal boyutta da gündeme taşıması gereken bir yapı olması gerektiğini kaydetti.

Güvenli, söz konusu beklentileri şöyle sıraladı: “Ticaret odamız, Erzurum’daki ticaret erbabı, esnaf ve sanayiciyi birbiriyle kaynaştıran, bütünleştiren, bir araya getiren ve dolayısıyla ortak bir güç oluşturması gereken bir yapı olmalıdır. ETSO, şehirde ve bölgede yaşanan sosyo-ekonomik sorunların sadece dile getirildiği bir kurum değil, aynı zamanda çözüm üretebilen çağdaş bir yapıya da kavuşturulmalıdır. Ticaret odamız, temelinde ekonomik olumsuzluklar bulunan her türlü sosyal sapmaya karşı durabilen ve dolayısıyla iş çevrelerine yalnız olmadıklarını hissettirebilen bir duruşu da sergileyebilmelidir. Bölgesel kalkınmışlık farkının ortadan kaldırılması, kuşkusuz hükümet tarafından uygulanacak politikalarla mümkündür. Ancak bu politikaların oluşturulması ve yürütülmesi sürecinde bize göre yol haritası hazırlaması gereken kurum, herkesin de takdir edeceği gibi ETSO olmalıdır”

“SEÇİMLER GELİP GEÇİCİ, AMA EKONOMİK MÜCADELE DEVAMLIDIR”

Şehrin, sesi, gözü ve kulağı olarak tarif ettiği ETSO’da yaklaşan seçimlerle yeni bir dönemin başlayacağını ve Erzurum’un artık yeni bir yönetim anlayışıyla tanışacağını dile getiren Güvenli, “Odamızın değerli üyelerinin bizleri göreve layık görmesi halinde; ETSO’nun sahip olduğu gücün farkındalığıyla yürüteceği çalışmalar, Erzurum’a çok ciddi katma değerler sağlayacak” dedi.

İş dünyası olarak ETSO ile ilgili herkesin ortak beklentilerini gerçekleştirmenin en büyük hedefleri olacağını vurgulayan Güvenli, siyaset üstü bir misyonla Erzurum’da faaliyet gösteren işadamlarını siyasi görüş, grup ya da sınıf ayrımı yapmaksızın bir araya getirmek ve güç birliği oluşturmak istediklerini ifade etti.

Seçimlerin gelip geçici olduğunu, ama hayat ve ekonomik mücadelenin hep devam edeceğini söyleyen Güvenli, bu mücadeleyi kolay hale getirmek için şehirdeki mevcut tüm enstrümanları hep birlikte kullanmayı arzuladıklarını belirtti.

“ERZURUM’UN GELECEK PLANINI HEP BİRLİKTE HAZIRLAMALIYIZ”

ETSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı A. Mustafa Güvenli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum’un yatırım ve yatırımcı çekebilmesi, sahip olduğu ticaret potansiyellerinin değerlendirilebilmesi ve ilimizin geleceğine yönelik yeni bir ekonomi vizyonu oluşturulabilmesi en büyük arzumuzdur. Başta turizm olmak üzere, eğitim, sağlık, kültür, tarım, hayvancılık ve sanayi gibi yatırım alanlarında Erzurum için entegre projeler hazırlamak, doğru yerde ve doğru zamanda bu projeleri yöneterek Erzurum’da değişimin adı olmak istiyoruz. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı, temsil ettiği iş çevresinin layık olduğu işlevsel bir kurum haline getirmek istiyoruz. Ortak akıl üretmek, sadece yönetim kurulu veya meclisimizle değil, Erzurum iş dünyasındaki tüm aktörlerin etkin rol oynayacağı yepyeni bir sistem kurmak istiyoruz. Erzurum’un gelecek planını hazırlarken, bilimsel metotlardan istifade etmek amacıyla şehrimizin akademik birikiminden de faydalanmak istiyoruz. Erzurum’un dışa açılan çok önemli kapılarından biri konumundaki Ticaret ve Sanayi odamızın seçimlerini bu sebeplerden dolayı bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Her biri kendi sahasında yetişmiş, tecrübeli, belirli bir bilgi ve birikime sahip ekibimizle kendimizi bu göreve hazır hissediyoruz”

Editör

Son Güncelleme: 11.04.2013 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
elCevap 2013-04-19 15:50:16

Erzurum'un bu insanlara(!) kalması sizi rahatsız etmiş anlaşılan. daha iyi çözüm önerileriniz ve projeleriniz varsa aday olunda siz de tanıyalım !!! insanlara leke atmayı bırakın da biraz Erzurum için yapıcı eleştirilerde bulunun...

Avatar
ERZURUM SİZLERE KALDIYSA VAY HALİMİZE... 2013-04-11 17:22:04

vatandaş murat resuloğlu nerede bi̇r seçi̇m varsa adinin geçmesi̇ i̇çi̇n mutlaka aday olur, seçi̇lemeyeceği̇ni̇ bi̇le bi̇le aday olur. amaci sadece isi̇m yapmaktir.yarin köyüne muhtar adayi da olursa şaşirmamak gereki̇r. kendi̇ gurubundan bi̇le çikamaz bu vatandaş, kendi̇ gurubunun beni̇msemedi̇ği̇ bi̇ri̇ni̇ başkasi nasil kabulleni̇r merak edi̇yorum.