Esnaf faiz indirimli kredi kullanmalı

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Rasim Fırat, esnaf ve sanatkârların kredi ve teşvik sistemlerinden etkin bir şekilde yararlanmalarının ekonominin gelişip güçlenmesi bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.

admin
admin
26 Mart 2018 Pazartesi 07:44
Esnaf faiz indirimli kredi kullanmalı

Piyasada rekabet edebilmeleri ve ayakta kalabilmeleri için esnaf ve sanatkârların sürekli olarak kendini yenilemesi ve teknolojiyi takip etmesi gerektiğini ifade eden ESOB Başkanı Rasim Fırat, bu anlamda yeni yatırımlar için ulaşılabilir ve ucuz finansman fırsatları sunulmasının birinci derecede öneme sahip olduğunu söyledi.

Başkan Fırat, “10 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 11189 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı esnaf ve sanatkârlara uygulanmamalıdır. Başvuru tarihi itibarı ile son 5 yıl içinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz ve/veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan esnaf ve sanatkârlara, bu Karar kapsamında aynı işletme için aynı konuda faiz indirimli kredi kullandırılamayacağı hükme bağlanmış olmakla birlikte, 2016 ve 2017 yıllarında uygulamaya konulan KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği kapsamında kredilendirilen esnaf ve sanatkârlar bu hükümden istisna tutulmuştur. Ancak, söz konusu uygulama neticesinde KOSGEB desteğinden yararlanan esnaf ve sanatkârlar sadece bu kesime özel verilen yüzde 50 veya yüzde 100 faiz indirimli (faizsiz) kredi imkânlarından 3 yıl süreyle faydalanamamaktadır. Bu uygulama ile esnaf ve sanatkârlar, esnaf kefalet kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan yüksek tutarlı kredilerden yararlanmayı tercih etmeleri nedeniyle, KOSGEB desteklerine başvurma konusunda kararsız kalmaktadırlar. Kredi kullanabilen esnaf ve sanatkâr sayısı göz önünde bulundurularak, uygulamadaki bu sınırlama kaldırılmalı ve esnaf ve sanatkârların her iki kurumdan da kredi kullanmalarının önü açılmalıdır” diye konuştu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumEsnafFaiz Indirimli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.