Erzurum’da ilk harç; Hayırlı olsun

"İlk Evim-İlk İşyerim Projesi" kapsamında Erzurum’da 158 konutun temeli atıldı.

admin
admin
26 Ekim 2022 Çarşamba 10:10
Erzurum’da ilk harç; Hayırlı olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "İlk Evim-İlk İşyerim Projesi" kapsamında Erzurum’un Hınıs ilçesinde 158 konut 4 işyeri için temel atma töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da canlı bağlandığı Hınıs ilçesindeki törende, konutların temeline ilk harç döküldü.

TOKİ’nin ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesi kapsamında Türkiye’nin 17 farklı ilinde toplu konut temel atma töreni yapıldı. 17 il arasında yer alan Erzurum’da ise, Hınıs ilçesinde temel atma töreni gerçekleşti. Programa Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti il Başkanı Mehmet Emin Öz, MHP İl Başkanı Naim Karataş ile il protokolü katıldı. Telekonferans ile törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vali Okay Memiş ile konuştuktan sonra temelin atılmasını istedi. Daha sonra projenin temeline ilk harç atıldı.

Vali Okay Memiş, törenin ardından yaptığı açıklamada, halkın proje kapsamındaki konut ve iş yerlerine büyük bir teveccüh gösterdiğini ifade etti.

Hınıs'taki 158 konut ve 4 iş yeri için yaklaşık 2 bin kişinin başvuru yaptığını kaydeden Vali Memiş, "Aynı proje kapsamında bugün aynı zamanda birinci etap kısmında 3 bin konut ve iş yerinin de temeli atılmış oldu. Son 15-20 yılda TOKİ Erzurum'da 14 bin konutun yapımını tamamladı, bir kısmı da devam ediyor. Başvuruların çok olması halkın devletine olan güvenini bir kez daha ortaya koydu." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Dünyada belki de ilk kez böylesine önemli bir projenin gerçekleştiğine işaret ederek, Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrasında 500 konutun daha temelinin atılacağını müjdeledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.