ERZURUM MARKADA FARK ATTI

Erzurum Tescillenen Coğrafi İşaret sayısı bakımından Doğu Anadolu Bölgesinin diğer illerine fark attı.

30 Temmuz 2013 Salı 14:14
ERZURUM MARKADA FARK ATTI
Erzurum Civil Peyniri, Erzurum Kadayıf Dolması, Erzurum Küflü Civil Peyniri-Göğermiş Peynir, Karnavas Dut Pekmezi, Oltu Cağ Kebabı tescil edilen Erzurum Demir Tatlısı, Erzurum Oltutaşı, Hınıs Fasulyesi için tescil bekliyor. Narman Fasulyesi ve Erzurum Su Böreği de tescil sırasında. 

DOĞU’DA REKABET

Doğu Anadolu Bölgesinde son 13 yılda markalaşma hız kazandı. Teşvikli yatırımlarla birlikte markalaşma sürecinde bölge illeri rekabete girdi. TPE verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesinden Arapgir Köhnü Üzümü, Çelikhan Tütünü, Damal Bebeği, Elazığ Öküzgözü Üzümü, Erzincan Bakır İmalat Ve El İşlemeciliği Sanatı, Erzincan Tulum Peyniri, Erzurum Civil Peyniri, Erzurum Kadayıf Dolması, Erzurum Küflü Civil Peyniri-Göğermiş Peynir, Karnavas Dut Pekmezi, Oltu Cağ Kebabı, Gümüşhane Dut Pestili, Gümüşhane Kömesi, Kars El Halısı, Kars Türk Çoban Köpeği, Malatya Kayısısı ve Pervari Balı marka olarak tescil edildi. Bölge illerine ait olan Bingöl Balı, Erzincan Dermason Fasulyesi, Erzincan Kemaliye Biberi, Erzincan Macar Kirazı, Erzincan Zerdalisi (Mihralibey Kayısı), Erzurum Demir Tatlısı, Erzurum Oltutaşı, Hınıs Fasulyesi, Kağızman Uzun Elması, Malatya Analı Kızlı Tiritli Köfte Yemeği, Munzur Sarımsağı, Oltu Taşı, Tunceli Sarımsağı ve Van Otlu Peyniri ise tescil bekliyor. Başvuru işlemleri yapılan ve tescil sırası bekleyen Erzurum ürünleri içinde Su Böreği, ispir Şeker Fasulyesi de bulunuyor

Editör

Son Güncelleme: 30.07.2013 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.