Erzurum ekonomisi tatile girdi

Öğrencilerin ekonomik açıdan yüzde 100 canlılık sağladığı Erzurum’da, esnaf daha şimdiden yeni eğitim öğretim yılını beklemeye koyuldu.

admin
admin
26 Haziran 2022 Pazar 09:17
Erzurum ekonomisi tatile girdi

Okulların tatile girmesiyle birlikte Erzurum’da ekonomi de tatile girdi.

Öğrencilerin ekonomik açıdan yüzde 100 canlılık sağladığı Erzurum’da, esnaf daha şimdiden yeni eğitim öğretim yılını beklemeye koyuldu. Üniversitelerin de yaz tatiline girmesinin ardından tepeden tırnağa bir ekonomik durgunluk döneminin başlayacağı şehirde, bugün ve yarın da üniversite sınavları gerçekleştirilecek.

Erzurum esnafı, öğrencinin şehrin ekonomik açıdan temel dayanağı olduğunu dile getirerek, “Erzurum’da öğrenci çok büyük bir nimet. Öğrencinin tatile girdiği dönem, ekonominin de tatile girdiği dönem oluyor. Bu yüzden öğrenciler yaz tatilini beklerken, biz esnaf kesimi ise, okulların açılacağı günleri dört gözle bekliyoruz” dediler.
PANDEMİ ESNAFI VURMUŞTU
Pandemi sebebiyle iki yıl boyunca öğrenci gibi bir nimetten mahrum kaldıklarını dile getiren Erzurum esnafı, “Öğrenci bu yıl yüzümüzü güldürdü, her ne kadar hayat pahalılığı yüzünden alım gücü düşmüş olsa da, gerçekten üniversiteler ve okulların açık oluşu ekonomi için bir nimet haline geldi. Çünkü öğrenci ekonomimizin lokomotifi durumunda” diye konuştular.
ESNAFIN ÖDEME PLANI BİLE…
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat ise, Erzurum’da esnaf için öğrencinin resmen geçim kapısı olduğunu belirterek, “Öyle ki, bu şehirde esnafın çeki, senedi ve ödeme planı bile üniversitelerin açık olduğu döneme denk getiriliyor. Çünkü ekonomi bu aylarda oldukça hareketli ve piyasalar sıcak parayı ancak okulların açık olduğu aylarda görebiliyor” dedi.

Erzurum’da üniversitelerin yaz okulları gibi uygulamalarla hem öğrenciyi, hem de esnafı rahatlatmaları gerektiğini anlatan Fırat, “Bu uygulamalar da yakın zamanda yeniden başlayacak. Öğrencilerimize hayırlı tatiller dilerken, esnafımıza da bol kazançlı ve bereketli bir sezon geçirmeleri niyazında bulunuyoruz” dedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumTatilEkonomi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.