Erzurum'da tarım paneli düzenlendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Türkiye'de Tritikalenin Gelişimi ve Kullanım Potansiyeli" konulu panelin ikincisi Erzurum'da düzenlendi.

admin
admin
29 Haziran 2018 Cuma 09:15
Erzurum'da tarım paneli düzenlendi

 

Palandöken Dağı'ndaki bir otelde gerçekleşen ve ilki Polonya'da yapılan panelin Türkiye ayağında ülkede ve özellikle Erzurum'daki yem bitkilerine yönelik tarımsal alanlar ve verilen destekler konu alındı.

Burada konuşan Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, tarım sektörünün en önemli sektörlerden biri olduğunu söyledi.

Akar, bu bağlamda hayvancılıkla ilgili üretimi artırmak için yem bitkisi üretiminin büyük önem taşıdığını belirterek, "İlimizde öne çıkan hayvancılık potansiyelinde daha fazla verim almak istiyorsak yem üretim alanlarımızı daha verimli hale getirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili il müdürlüğü olarak yoğun çaba harcıyoruz." dedi.

Yem bitkilerinde Türkiye'nin önemli bir potansiyele sahip olduğun dile getiren Akar, "Erzurum bu konuda söz sahibi ama bu yeterli değil. Son 2-3 yılda üretimi yaygınlaşan Trikalide de ilimizde söz sahibi olmaya başladı. Bu sebeple Erzurum Türkiye'de de trikalide de 3. yoncada 6. korungada 2. sırada yer alıyor." diye konuştu.

Verimlerin daha fazla artırılması gerektiğine işaret eden Akar, şunları söyledi:

"Hayvancılık potansiyeline göre Gıdan Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız 2017'de yem bitkilerine 10 milyon Türk lirası destek verdi. 2002 yılından bu yana da 150-160 milyon Türk lirası sadece yem bitkilerine destek aldık. Genel bütçeden ve Doğu Anadolu Kalkına İdaresi Başkanlığıyla hazırladığımız projelerle de yem bitkilerine önemli katkılar verdik. Özellikle son 3 yıldır trikalidenin tohumunu dağıtıyoruz. Bunlar çiftçi şartlarında çok güzel sonuçlar veriyor. Bunların hasadıyla ilgili sorunlar olsa da tüm iklim ve toprak şartlarına uygun bitkilerdir."

Konuşmanın ardından oturuma geçilen panelde, çiftçiler yem bitkilerini nasıl yetiştirdiklerine dair konuşma yaptı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.