ERGİAD, KUZEY IRAK’A ÇIKARMA YAPIYOR

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) "30 kişilik Yatırım Ve Ticaret Heyeti" ile Kuzey Irak'a gidecek.

10 Nisan 2013 Çarşamba 16:22
ERGİAD, KUZEY IRAK’A ÇIKARMA YAPIYOR
ERGİAD Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedefi doğrultusunda dış ticaret heyetlerine hız veriyor.2013 Yılı itibari ile 8 heyet düzenlemeyi hedefleyen Erzurum Girişimci İşadamları Derneği öncelikli olarak, Kuzey ırak, Gürcistan, Nahcivan, İran ve Azerbaycan pazarlarını hedef alacak.

ERGİAD üyeleri, Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF)’nin 25-28 Nisan tarihlerinde Kuzey Irak’a düzenleyeceği heyete 30 kişilik işadamı ile katılacak.

ERGİAD Başkan Yardımcısı Şener Ardahanlı, "Erzurum’daki işadamlarını orada yatırım yapmalarını istiyoruz. “Amacımız, insanları tanımak, sosyo- kültürel yapıyı incelemek ve bölgedeki mevcut iş adamlarından ve yerel yetkililerden bilgi alarak ticaret köprüleri oluşturmak. Orada çok iş imkanı var, orayı Türk işadamlarına açmamız lazım. Erbil ve Süleymaniye şu anda ticari yatırım için hazır durumda. Oranın güvenilir olmadığını düşünenler var ama biz öyle olmadığını, güvenilir bir şehir olduğunu düşünüyoruz ve bunun için de oraya gidiyoruz. Erbil ve Süleymaniye giderek, yatırımcılara öncelik yapalım istiyoruz.” dedi.

Ardahanlı, Erzurum ve Bölgenin kalkınması için sınır ticaretinin çok önemli olduğunu belirterek, işadamlarının heyete katılmaları için çağrıda bulundu.

Ardahanlı, Irak’taki potansiyelle ilgili şu bilgileri verdi; “Türkiye’de üretilen hemen her ürün Irak’ta alıcı bulur. Özellikle KOBİ’ler için adeta bir kaçınılmaz fırsat. Ticaret pazarının çok geniş olduğunu belli başlı ticaretin yapılacağı sektörler; Gıda Tarım İmalatı ve Satışı, Medikal ve Sağlık Ürünleri İmalatı ve Satışı, Bilişim ve Ev Gereçleri, Tekstil İmalat ve Satışı, Mobilya İmalat ve Satışı, Makine Yedek Parça İmalatçıları ve Satıcıları, Basın Yayın ve Matbaacılık, Altın Gümüş Değerli ve Yarı Değerli Taş Üretici ve Satıcıları(Kuyumculuk),İnşaat, Yapı Malzemeleri, Taahhüt İmalatçıları ve Satıcıları, Orman ve Orman Ürünleri İmalatı ve Satıcıları, Motorlu Taşıt ve Otomotiv, Yedek Parça Üretici ve Satıcıları sektörüyle ilgili her türlü ürüne talep bulunuyor.”

Editör

Son Güncelleme: 10.04.2013 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.