Ek sefere imkân yok!

Kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte harekete geçen tatilciler, neredeyse tüm biletleri tüketti.

admin
admin
05 Temmuz 2022 Salı 09:10
Ek sefere imkân yok!

Akaryakıt fiyatlarının yüksek oluşu sebebiyle ek sefer planlaması yapamayan acenteler ise, bayramdan günler önce adeta tatile girdi. Vatandaşlar, bilet bulamamaktan dert yanarken, işletmeciler ise, ek sefer koymanın maliyetinden yakındı.

İşletmeciler, “Ek sefer koymasına koyalım da, bu araçların bir de geri dönüşü var!” diyerek, bu ortamda böyle bir hamle yapmanın imkansız olduğunu dile getirdiler. Ek seferle yola çıkan araçların Erzurum’a tam kapasite dolulukla geri dönemeyeceğinin altını çizen acente işletmecileri, “Sadece yolcuyu buradan götürmek olmuyor, aynı şekilde o aracın Erzurum’a yolcuyla dönmesi gerekiyor ki, maliyet karşılanabilsin” dediler.

KİŞİ BAŞI MALİYET 500 LİRA

Kurban bayramı tatilinin birleştirilmesiyle birlikte ortaya çıkan yaz tatili fırsatı iştahları kabartırken, biletlerin şimdiden tükendiğini anlatan acente işletmecileri, “Biletler pahalı evet ama insanlar sonuçta bu tatil fırsatını da değerlendirmek istiyor. Bu bakımdan neredeyse biletler şimdiden tükenmiş durumda. Kişi başı yolculuk maliyetinin 500 liradan aşağı düşmediğini kaydeden acente işletmecileri, “Bizim rahat bir nefes alabilmemiz için motorin fiyatlarında çok ciddi bir indirimin olması gerekiyor. Çünkü bir seyahatin yakıt masrafı geçen yıla oranla neredeyse dörde katlandı. Bunun altından kalkmak çok güç” diye konuştular.

DOLU GİDİYOR, BOŞ DÖNÜYORUZ

Erzurum’dan batıya doğru seyahatin her zaman yoğun olduğunu, ancak batıdan Erzurum’a dönük seyahatlerin kısıtlı olduğunu ifade eden işletmeciler, “Erzurum’dan taşıdığımız yolcu kadar batıdan Erzurum’a yolcu taşıyabilsek, rahatlıkla ek sefer planlaması yapabiliriz. Ancak durum bunun tam tersi; çünkü buradan yüzde 100 doluluk oranıyla yola çıkan bir otobüs, dönüş yolunda aynı imkana sahip olamayabiliyor. Bunun üstüne bir de ek sefer planlarsak, üçte bir doluluk oranıyla ancak Erzurum’a geliriz” dediler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.