DERSTE ÖĞRENDİKLERİNİ FUARDA UYGULADILAR

Nazifbey Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, okulda öğrendiklerini fuarda uygulama fırsatı buldu.

17 Aralık 2012 Pazartesi 09:30
DERSTE ÖĞRENDİKLERİNİ FUARDA UYGULADILAR

Muhiddin YAZICIOĞLU'nun haberi
Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) ile Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şubesi tarafından Erzurum İl Genel Meclisi’nde düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nda görev yapan liseli gençler organizasyonun sorumluluğunu da üstlendi. Fuara gelenlere yardımcı olan öğrenciler, okulda aldıkları eğitimi uygulamaya dökerek deneyim kazandı.
Nazifbey Ticaret Meslek Lisesi Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri bölümünde eğitim gören 28 öğrenci 2 gün boyunca İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’na gelen herkese yardımcı oldu. Öğrenciler fuara gelen katılımcıları karşılayıp kimlik bilgilerini aldılar. Nasıl bir iş aradıklarını, önceden nerelerde çalıştıklarını öğrenerek kayıt yaptılar. Katılımcılar ayrılırken de fuar hakkında anket uyguladılar ayrıca organizasyon tarafından verilen görevleri de üstlenerek başarıyla üstesinden geldiler. Ayrıca fuarda stant açan firmalara da yardım ettiler. Öğrencileri, iş piyasası ile buluşturmak, tanıştırmak ve kaynaştırmak aynı zamanda istihdama katkıda bulunmak amacı getirdiklerini söyleyen Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetler öğretmeni Pınar Yüzbaşıoğlu, şöyle konuştu: “ Bizim alanımız halkla ilişkiler olduğundan dolayı öğrenciler okulda öğrendikleri teorik bilgileri burada uygulamaya dökebildiler. Öğrencilere uygulama ve gözlem yapma bakımından çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Fuar nasıl hazırlanır,  fuar öncesi ve sonrasında neler yapılır, fuarda neler olur ve kimler katılır öğrenme fırsatı buldular.  Bu fuara katkıda bulundular, bir parçası oldular.” Öğrencilerde, okulda aldıkları eğitimi fuar sayesinde uygulamaya dökebildiklerini,  kendilerine olan güvenleri arttığını, ikili ilişkilerini daha güçlendiği ve utangaçlıklarını yendiklerini söylediler. 

 

 

Editör

Son Güncelleme: 17.12.2012 09:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.