Daha beter olsunlar!

Erzurum’da konut fiyatlarına bir gecede zam yapan inşaat firmaları ile emlakçıların canı hem de çok fena yanacak.

admin
admin
17 Mayıs 2022 Salı 07:10
Daha beter olsunlar!

Yurt genelinde olduğu gibi, Erzurum’da da istismara alet edilen olan konut fiyatları, denetim mekanizmasını da beraberinde getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin “Hepsini tespit ettik” diyerek açıkladığı konunun, konut fiyatlarını bir gecede yükselten inşaat firmaları olduğu ortaya çıktı. Nebati, konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi şeklinde hazırladıkları teşvik paketinden önce Türkiye’deki tüm inşaat firmalarının konut satış fiyatlarını, yanı sıra emlak piyasasındaki tüm ilanları tek tek kayıt altına aldıklarını söyledi.

Bakan Nebati, “Biz önce tespiti yapıp ardından paketimizi açıkladı. Biz paketi açıkladıktan hemen sonra yapılan fiyat artışları ise zaten tek tek ortaya çıktı. Sütten ağzımız yanmıştı, buna müsaade edemezdik. Şimdi bu istismarın hesabını verecekler” ifadelerini kullandı.

ERZURUM DA RADARA YAKALANDI

Bakan Nebati’nin bahsini ettiği tespit çalışması kapsamında Erzurum’da da çok sayıda inşaat firması ve konut satış faaliyetinin radara yakalandığı öğrenildi.

Erzurum’daki belli başlı müteahhit firmalara ait konutların da bir gecede fiyat artışı yaşadığı ve bu durumun Maliye tarafından tespit edilerek kayıt altında alındığı belirtilirken, çok ağır para cezalarının ayak sesleri daha şimdiden duyulmaya başlandı.

İnşaat firmalarının yanı sıra yine Erzurum’daki emlak piyasasının da markaj altında olduğunu ifade eden Maliye yetkilileri, “Emlak piyasasını da avucumuzun içi gibi biliyor, çok yakından takip ediyoruz. Komisyonla yetinmeyip, üstüne alıcıyı istismar eden emlakçıların canı da çok fena yanacak” dediler.

KONUT SATIŞ İLANLARI DA TAKİPTE

Öte yandan yüksek fiyatlarla vatandaşı mağdur etmeye çalışanların izini dijital ortamda da sürdüklerini kaydeden aynı yetkili, “İnternette konut satış ilanları verilen tüm mecralardaki her ilan tespitli ve kayıtlı. Fiyat artışlarından anında haberimiz oluyor ve olanı biteni en ince ayrıntısına kadar tespit ediyoruz. Bakanımızın da açıkladığı gibi, dört bir koldan denetim yapıyor, vatandaşı yüksek fiyatlarla boğmak isteyenlerin kursağına ot tıkmaya hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Editör

Son Güncelleme: 18.05.2022 07:04
Anahtar Kelimeler:
ErzurumHesapKayıt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dadaş 2022-05-17 08:31:18

ISTANBULDAN GELEN SÖZDE KURUMSAL OLAN ERZURUMDAKİ EMLAK FİYATLARINI YÜKSELTEN O PROJEYE BAKARAK ARKASINA TAKILAN FİRMALARDAN BAŞLAYIN.SATIŞ TEMSİLCİSİ BİZZAT ŞUNU SÖYLÜYOR SATIŞIBDURDURDUK DİĞER FİRMALAR BİZİM ARTIŞIMIZI BEKLİYOR