ÇİFTÇİLERE HİBE FIRSATI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü İlçe Tanıtım Toplantılarına hız kesmeden devam ediyor.

04 Aralık 2014 Perşembe 02:13
ÇİFTÇİLERE HİBE FIRSATI
Erzurum İl Koordinatörlüğü’nün tanıtım toplantıları Oltu ve Narman ilçeleri ile devam etti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü, Oltu’da da hibe destekleri konusunda bir tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İlçedeki çiftçi ve esnafın TKDK destekleri hakkında bilgilendirilmesi amacıyla yapılan toplantı Kaymakamlık Toplum Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, TKDK tarafından hayata geçirilen desteklemelerden ilçedeki çiftçi ve esnafların azami ölçüde yararlanmaları gerektiği belirtti. Zengin, “Avrupa Birliği ve Hükümetimiz tarafından finansa edilen bu programdan ne ölçüde faydalanabiliriz? Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Bu toplantının oldukça yararlı geçeceği kanaatindeyim. Çünkü hem proje üretilmesi kültürünü geliştirmemiz lazım hem de Oltu’ya proje kazandırmamız lazım. Bu çerçevede mesleki ve sivil toplum temsilcilerimize çok iş düşüyor. Biz de Kaymakamlık olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

TKDK İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü ise, TKDK’nın 10 Kasım 2014 tarihi itibariyle 13. Çağrı dönemine çıktığını belirterek TKDK’nın hibe desteklerinden yararlanmak isteyenlerin 12 Ocak-10 Şubat 2015 tarihleri arasında projelerini İl Koordinatörlüğüne sunmaları gerektiğini söyledi.

Dr. Özlü, Erzurum İl Koordinatörlüğü tarafından verilecek hibe desteklerini artırmak amacıyla çiftçi ve esnaflarla birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak “Hibe destekleri bir yandan faydalanıcının kazancını artırırken diğer yandan ise küçük ölçekte Oltu gibi ilçeleri, orta ölçekte Erzurum ili, büyük ölçekte ise Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır.” Dedi.

Hibe desteklerinin kredi olmadığının altını çizen Dr. Atilla Özlü, “Bu hibe desteklerinde faiz, KDV ve geri ödeme yoktur. Proje tutarının yarısını kurum olarak biz karşılıyoruz. Bugüne kadar Erzurum İl Koordinatörlüğü olarak yapılan 52 milyon TL’lik yatırım tutarını bu çağrı döneminde alınacak projelerle iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. İşletmenizi ister sıfırdan kurun isterseniz yenileyin. Gelin bu çağrı dönemini kaçırmayın.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Proje Başvuru Yönetim Birim Amiri Samet Dalmış tarafından 13. Çağrı Dönemi ve TKDK’nın hibe destekleri konusunda bir sunum yapılırken toplantı karşılıklı soru - cevap bölümü ile sona erdi.

Kaymakamlık Toplum Merkezi Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, TKDK İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü, OTSO Başkanı Baki Karaca, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yılmaz, Oltu Orman İşletme Müdürü Cemal Evrim, Oltu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Durğun, Oltu Arıcılar Birliği Başkanı M. Celal Uğurel, Muhtarlar Derneği Başkanı Nuh Bektaş, ilçedeki kamu bankaları temsilcileri ile çiftçi ve esnaflar katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 04.12.2014 02:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.