Çat'ta lavanta sevinci

Erzurum'da lavanta hasadı yapıldı.

admin
admin
18 Eylül 2020 Cuma 13:14
Çat'ta lavanta sevinci

Erzurum'un Çat ilçesinde deneme amaçlı hazırlanan proje kapsamında yetiştirilen lavantaların ilk hasadı yapıldı.

Çat Belediyesince ilçede 10 dönümlük arazide ekilen, 15 bin lavanta fidesinden elde edilen ve hasadı gerçekleştirilen lavantalar, kamu kurumlarında çalışanlara hediye edildi.

Alternatif ürün olarak ilk denemesi yapılan lavanta fidelerinin iklim ve toprak uyumunun başarılı sonuç vermesinin ardından ilçede lavanta üretiminin artırılması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Melik Yaşar, yaptığı açıklamada, kozmetik ve ilaç sanayide önemli bir yere sahip lavanta üretiminde söz sahibi olmayı istediklerini aktardı.

Erzurum'un rakımı itibariyle yüksek ve kış aylarının ağır geçmesine rağmen lavanta ekiminde başarı sağladıklarını belirten Yaşar, "İlçemizde lavanta üretimi için çok uygun fiziki ve iklimsel koşullar var. Biz de bu yıl bir deneme üretimi gerçekleştirerek 15 bin lavanta fidesi diktik. Fidelerden hasat yaptık ve son derece yüksek bir verim elde ettik." ifadelerini kullandı.

Editör

Son Güncelleme: 19.09.2020 12:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.