Çakır: İhanet içindeler!

Son aylarda tüm dünyada etkili olan küresel ekonomik kriz, özellikle muhalefet medyası tarafından bilinçli bir şekilde kullanılmaya başlandı.

admin
admin
30 Mart 2022 Çarşamba 07:21
Çakır: İhanet içindeler!

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Gıda fiyatlarıyla ilgili olarak piyasaları manipüle eden yayın organları, bu millete apaçık ihanet ediyor” dedi.

Son aylarda tüm dünyada etkili olan küresel ekonomik kriz, özellikle muhalefet medyası tarafından bilinçli bir şekilde kullanılmaya başlandı.

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Krizi siyaseten bir hesaplaşmaya dönüştürme amacı taşıyan bazı yayın kuruluşları, resmen manipülatörlük yapıyor. Gıda ürünleri ve fiyatlarına yönelik olarak yaptıkları yayınlarla sosyal huzuru bozmaya yelteniyorlar. Bunlar apaçık ihanet içindeler; öyle ki milletin felaketini görmek isteyecek kadar da gözlerini karartmışlar” diye konuştu.

MEDYANIN BÖYLE BİR GÖREVİ YOKTUR!

Çok yakın bir zamanda yaşanan Ayçiçek yağı hadisesinin bunun en somut örneklerinden birisi olduğunu dile getiren ABB Şube Başkanı Çakır, “Önce Ayçiçek yağı sıkıntısının baş göstereceğini ileri sürdüler, bu konuda yayınlar yaptılar. Sonra da ülkede Ayçiçek yağının tükendiği şayiasını yaydılar. İnsanların panik halinde marketlere akın etmesini sağladıktan sonra da, kaydettikleri o şer görüntülerle akılları sıra muhalefete malzeme temin ettiler. Medyanın böyle bir görevi yoktur, olmamalıdır. Medya kuruluşlarının görevi halkı doğru bilgilendirmektir. Piyasaları manipüle etmek ve spekalüsyonlar oluşturmak için yapılan haberciliğe habercilik denilemez! Bunun adı olsa olsa tetikçilik olur” şeklinde konuştu.

YAPTIKLARI RESMEN TETİKÇİLİK

İlgili medya kuruluşlarının hangileri olduğunun herkesçe bilindiğinin altını çizen Çakır, bu konuda uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.

Mehmet Musa Çakır, “Bahse konu yayın organlarında herhangi bir gıda ürünüyle ilgili olarak haberler yapılmaya başlanmışsa, anlayın ki tetikçilik de başlamıştır. O yüzden bu tarz haberlere itibar edilmemeli, şer odaklarının ekmeğine yağ sürülmemelidir. Unutmamalıyız ki, düne kadar Ayçiçek yağı naraları atan söz konusu medya kuruluşları, yarın da kim bilir diline ya patatesi, ya şekeri, ya da makarnayı dolayacaktır. Bunun adı yayıncılık değildir, bunun adı hainliktir, felaket tellallığıdır, kaos ve karmaşa peşinde koşmaktır” ifadelerini kullandı.

Editör

Son Güncelleme: 02.04.2022 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hainlik içimizde evet 2022-03-31 10:31:07

Korkunç ötesi bir pahalılık var. Tek karnabahar 75 TL, beyaz lahananın dörtte biri 10 TL, patates 7.5. TL ve daha nicesi böyle. Halk en temel şeyleri bile alırken kırk kere düşünüyor, öteki tarafta ise halkı bu halde birakanlar lüks şatafatından zerre feragat etmiyor.

Avatar
hırsız vaar 2022-03-31 10:28:36

ekonomi kötü diyenler çalmayı bilmeyenlerdir.